Υγειονομική βόμβα: Μικρόβιο μόλυνε χιλιάδες σε εργοστάσιο της Κίνας

featured image

Μερικές χιλιάδες άνθρωποι στη βορειοδυτική Κίνα κόλλησαν ένα βακτήριο, έπειτα από διαρροή σε εργοστάσιο βιοφαρμακευτικών σκευασμάτων τον Ιούλιο ή Αύγουστο του 2019.

Η επιβεβαίωση έγινε μόλις την Τρίτη από τις κινεζικές αρχές, λέγοντας πως 3.245 άνθρωποι κόλλησαν μελιταίο πυρετό (βρουκέλλωση), μια λοιμώδη νόσο που μεταδίδεται στον άνθρωπο από τα ζώα, συνήθως από τα βοοειδή και τα ζώα κτηνοτροφίας.

Άλλοι 1.401 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με προκαταρκτικά συμπτώματα. Δεν υπάρχουν ευτυχώς μέχρι στιγμής απώλειες ζωών, στην περιοχή επικρατεί ωστόσο υγειονομικός πυρετός και οι αρχές έλεγξαν 21.847 ανθρώπους από τα 2,9 εκατ. πληθυσμό της πόλης Λαντσόου, στην επαρχία Γκανσού.

Παρά το γεγονός ότι η διαρροή του ιού έλαβε χώρα πέρυσι, οι Αρχές μόλις τώρα έδωσαν τη νέα υγειονομική βόμβα στη δημοσιότητα. Η μετάδοση του μελιταίου πυρετού από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι εξαιρετικά σπάνια. Ο συχνότερος τρόπος μόλυνσης είναι μέσω κατανάλωσης τροφίμων από άρρωστα ζώα.

Το ξέσπασμα βρουκέλλωσης προήλθε από διαρροή στη μονάδα παραγωγής της φαρμακευτικής Zhongmu Lanzhou, η οποία τοποθετείται χρονικά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2019.


Το εργοστάσιο παράγει ζωικά εμβόλια για τη βρουκέλλωση, χρησιμοποιούσε όμως ληγμένα καθαριστικά και απολυμαντικά. Τα μολυσμένα απόβλητα απελευθέρωσαν στην ατμόσφαιρα το βακτήριο, το οποίο μεταφέρθηκε στον άνθρωπο μέσω του αέρα.

Τα πρώτα συμπτώματα άρχισαν να αναφέρονται από τον περσινό Νοέμβριο και η κατάσταση κλιμακώθηκε στους επόμενους μήνες.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 181 άνθρωποι είχαν διαγνωστεί με μελιταίο πυρετό, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στους επόμενους μήνες έγινε γνωστή και η αιτία για τη μόλυνση του κόσμου. Το εργοστάσιο έχασε την άδεια να παράγει εμβόλια και οι παρτίδες που είχαν κυκλοφορήσει αποσύρθηκαν.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρία εξέδωσε απολογία, λέγοντας πως «τιμωρήσαμε βαριά» 8 ανθρώπους που ευθύνονταν για το περιστατικό.

Η Υγειονομική Επιτροπή της Λαντσόου έδωσε το θέμα στη δημοσιότητα έναν χρόνο μετά! Πλέον δηλώνει πως 11 νοσοκομεία είναι στη διάθεση των κατοίκων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους σε όποιον νιώθει πως υποφέρει από συμπτώματα που σχετίζονται με τον μελιταίο πυρετό.

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.