Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Σάλος μετά την ανακοίνωση της πλοκής του νέου της βιβλίου

featured image

Το νέο βιβλίο της πένας που μας χάρισε τον «Χάρι Πότερ» έχει ως κεντρικό θέμα έναν serial killer που ντύνεται γυναίκα.

«Troubled Blood» το λένε και θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί η Ρόουλινγκ, κάτω από το όνομα Robert Galbraith.

Σύμφωνα με μια πρώτη ματιά που έριξε η εφημερίδα «Telegraph», το θέμα του βιβλίου είναι πράγματι ένας τραβεστί κατά συρροή δολοφόνος.

Η κριτική που δέχεται η Ρόουλινγκ αφορά στις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον της για τσανσοφοβία, καθώς από τον Ιούνιο δεν έχει σταματήσει να χλευάζει ιστορίες που αφορούν σε τραβεστί.

Εκείνη υπερασπίστηκε τον εαυτό της αρκετές φορές, μιλώντας ακόμα και για τα δικαιώματα που οφείλουν να έχουν οι διεμφυλικοί, οι πολέμιοί της δεν σταματούν ωστόσο να την κατηγορούν για τρανσοφοβία.


Και τώρα έχουν ένα νέο πάτημα, θεωρώντας καθόλου τυχαία πως βάζει τον serial killer της να ντύνεται με γυναικεία ρούχα.

Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έχει προθυμοποιηθεί αρκετές φορές να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τη Ρόουλινγκ για να συζητήσουν θέματα ταυτότητας φύλου και να ξεδιαλύνουν οποιαδήποτε παρανόηση, εκείνη έχει αρνηθεί ωστόσο επανειλημμένως.

Η συζήτηση για τις απόψεις της πάνω στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πήρε ξανά φωτιά.

Ο κριτικός βιβλίων της «Telegraph», Jake Kerridge, σχολίασε σχετικά: «Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι θα σκεφτούν οι πολέμιοι της στάσης της Ρόουλινγκ για τα θέματα των τρανσέξουαλ από ένα βιβλίο το ηθικό δίδαγμα του οποίου φαίνεται να είναι: ποτέ μην εμπιστεύεσαι έναν άντρα με φόρεμα».

Αρκετοί από τους ηθοποιούς του «Χάρι Πότερ» έχουν μιλήσει τους τελευταίους μήνες ανοιχτά υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, απαντώντας ουσιαστικά στα πικρόχολα σχόλια της Ρόουλινγκ…

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.