Γυναίκα με κορονοϊό μόλυνε 15 επιβάτες μέσα σε αεροπλάνο

featured image

Μία μόνο άρρωστη επιβάτης κατάφερε να μολύνει με κορονοϊό 15 ανθρώπους σε πτήση από το Λονδίνο στο Βιετνάμ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μια 27χρονη επιχειρηματίας από το Βιετνάμ είχε βήχα και πονόλαιμο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο την 1η Μαρτίου και διαγνώστηκε τελικά θετική στον κορονοϊό 4 ημέρες αργότερα.

Αυτό μας λέει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Emerging Infectious Diseases». Μέσω ιχνηλάτησης επαφών, 14 επιβάτες και ένας υπάλληλος του πληρώματος είχαν κολλήσει Covid-19 ως τις 10 Μαρτίου.


«Ο κίνδυνος για μετάδοση του SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια μεγάλων πτήσεων είναι αληθινός και έχει τη δυναμική να προκαλεί συμπλέγματα Covid-19 σημαντικού μεγέθους, ακόμα και στη διακεκριμένη θέση», καταλήγει η μελέτη.

Όταν έλαβε χώρα η μοιραία πτήση της Vietnam Airlines, με 217 ανθρώπους στο αεροπλάνο, η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική ούτε στην καμπίνα ούτε στα αεροδρόμια. Οι αρχές στο Ανόι έκαναν ωστόσο θερμομέτρηση σε όλους τους επιβάτες που προέρχονταν από χώρες που είχε ξεσπάσει ο κορονοϊός, όπως η Βρετανία.

Η μελέτη μάς λέει ακόμα πως πέρα από τους επιβάτες, τρεις συγκάτοικοι της γυναίκας και ένας φίλος της στο Λονδίνο μολύνθηκαν επίσης από τον ιό…

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.