Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Ο ρόλος που μισούσε, ο τσακωμός στον αέρα με τη Μπακοδήμου και η απώλεια που την πλήγωσε

featured image

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου στη Ρόδο και είναι καρκίνος. Μεγάλωσε, ωστόσο, στην Αθήνα.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Είναι από τις πιο γοητευτικές Ελληνίδες ηθοποιούς που παρά το πέρασμα των χρόνων έχει καταφέρει να διατηρήσει τη φρεσκάδα της. Η ίδια είχε πει για την ηλικία της: «Για τις γυναίκες, για μένα, ξεκινάει η μαγική τους ηλικία από τα 45 και μετά. Στα 60 τους θεωρώ ότι είναι η κορυφαία στιγμή μιας γυναίκας. Τα 50 που είμαι τώρα και τα 60» είχε πει η γοητευτική και ταλαντούχα ηθοποιός.

«Είμαι πολύ σχεσάκιας»

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ είχε πει: «Όλο αυτό, η δημόσια εικόνα που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, είτε είμαστε ηθοποιοί είτε παρουσιαστές, επειδή η έκθεση και με τα social media είναι τεράστια, ξεχνάμε ποιος είναι τι, τι γίνεται, ποιος είναι μόνος, ποιος είναι ντυμένος».

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από το «Love Sorry»

Ο ρόλος της «Λίλη» την στιγμάτισε και δυσκολεύτηκε να τον βγάλει από πάνω της. «Και η προσωπικότητα και ο ρόλος μου φορέθηκαν. Έπρεπε με κάποιον τρόπο να ανθίσω, να γίνω κύκνος. Ήμουν ακόμη το ασχημόπαπο  είχε πει.  Δεν έχω μάθει να μισώ, τα μαλακώνω όλα μέσα μου. Με έχω συγχωρέσει και για τη Λίλη. Εξάλλου, όσο πιο πολύ αντιστέκεσαι σε κάτι, τόσο πιο πολύ σ’ το φοράνε. Τη χρονιά που έκανα τη Λίλη τη μισούσα. Από εκεί που έπαιζα Ηλέκτρα στη σχολή, ξαφνικά έγινα κωμικός και έπεφταν πάνω μου τα παιδάκια σαν τα Πουλιά του Χίτσκοκ. Δεν ήμουν φελλός, δεν μου άρεσε αυτό. Η δημοσιότητα είναι φενάκη και παρόλο που κράτησε ένα χρόνο ήταν πολύ έντονο», αποκάλυψε και συνέχισε: «Ήμουν 27 χρόνων και δεν φρόντιζε κανείς για αυτό το πλάσμα. Η Ελένη Μαβίλη με ήθελε ως μονοκόμματο και ακατέργαστο πράγμα. Και αυτήν την έχω συγχωρέσει, γιατί με πίεσε πολύ. Δεν έγινα η μούσα της, το κορίτσι της. Με “πέταξε” στα βαθιά και μου είπε “κάνε επιτυχία τώρα, κολυμπά”. Στις συνεντεύξεις τότε ήταν μαζί μου, “δεν θα λες ότι ήσουν στη Μύκονο, αλλά ότι σπουδάζεις θεολογία” μου υποδείκνυε. Ήταν, λοιπόν, ένα καλούπι, στο οποίο έπρεπε να βολευτώ. Ένα φορετό καλούπι , που δεν το χάρηκα. Ήμουν μια γυναίκα με άρτια προσωπικότητα, αλλά δεν με βοήθησαν να βγάλω προς τα έξω τον εαυτό μου, ενώ και υποκριτικά ήμουν ελλιπής. Και μετά το «Love story» το κύκλωμα δεν με δέχτηκε, δεν τους άρεσα. Έπρεπε να εξηγώ και να μην παρεξηγώ»

Επαγγελματική πορεία

Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από τη δραματική σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη (1994).

Είναι συγγραφέας και σκηνοθέτρια παραστάσεων για παιδιά με αναπηρίες σε συνεργασία με το κέντρο αποθεραπείας παιδιών με αισθητικό-κινητικές διαταραχές «Κιβωτός». Επίσης, έχει εργαστεί ως ραδιοφωνική παραγωγός σε πολλούς αθηναϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Είµαι συνέχεια µε το ζωνάρι µου λυµένο, έτοιµη για καβγά


“Έχω εκραγεί στον αέρα τηλεοπτικής εκποµπής είχε πει η Κωνσταντίνα Μηχαήλ . Θυµάµαι, όταν η Μαρία και ο Φώτης παρουσίαζαν το Σαν στο σπίτι σας στο Mega, µε είχαν καλέσει γιατί τότε έπαιζα στο Λαβ σόρρυ. Η Μπακοδήµου έκανε ένα υποτιµητικό σχόλιο για τις ξανθιές και λογοφέραµε. Όταν µετά γύρισα σπίτι και σκεφτόµουν το περιστατικό, έλεγα στον εαυτό µου: «Είναι δυνατόν;». Τις προάλλες τσακώθηκα µε µια γειτόνισσα. Της είχα κάνει παρατήρηση γιατί δεν µου άρεσε ο τρόπος που συµπεριφερόταν στο παιδί της. «∆εν είναι ανάγκη να του µιλάτε έτσι!» της είπα. «Μπορεί να σας υπακούσει και µε άλλο τρόπο». Αυτή ενοχλήθηκε και όταν µε ξαναείδε, µου έκανε σκηνή. Λίγες µέρες µετά, την πέτυχα πάλι µε το παιδάκι της να του δίνει ένα κρουασάν. ∆εν φτάνει που δεν ενδιαφερόταν καθόλου αν το παιδί της διατρέφεται σωστά, το είδε να πετάει τη συσκευασία στον δρόµο και δεν του είπε τίποτα. Ε, δεν άντεξα και της είπα: «Συγγνώµη, εσείς τα σκουπίδια σας τα πετάτε στο πάτωµα;». Μια άλλη φορά, πάλι, είχα θυµώσει µε το γειτονόπουλο που ήρθε να µου πει τα κάλαντα. Ξεκίνησε και όταν έφτασε στη φράση: «Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία» είπε… «Θεσσαλία». «Έλα εδώ, βρε» του είπα και του έφερα την υδρόγειο σφαίρα: «Τι δουλειά έχει η Καισαρεία µε τη Θεσσαλία;».

Ευτυχώς που δεν οδηγώ, γιατί αν οδηγούσα θα µε έτρεχαν όλη την ώρα στο αστυνοµικό τµήµα. Αλλά έχω λογοφέρει δύο φορές µε ταξιτζή και έχουµε πάει στο αστυνοµικό τµήµα. Με τον έναν είχα τσακωθεί γιατί είχε βάλει τέρµα στο ραδιόφωνο τον σταθµό της Αυριανής. «Θα µπορούσατε να το χαµηλώσετε;» του είπα ευγενικά. «Α, µπα! Κατάλαβα. ∆εν είστε αυτής της ιδεολογίας» µου απάντησε. Ε, µη δω εγώ Ελληνάρα, γίνοµαι χειρότερη. Είµαι συνέχεια µε το ζωνάρι µου λυµένο, έτοιµη για καβγά!”, είχε αποκαλύψει η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Θέλει πειθαρχεία, διατροφή, να προσέχεις πάντα ακόμη και στις γουρουνίες σου

«Ασκούμαι πάντα, αλλά πιστεύω πολύ στην άσκηση, είχε πει η Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Δίνει αέρα στους μυς σου, στις ορμόνες σου, αλλάζει τη θερμοκρασία του σώματος.

Θέλω το σώμα μου να δείχνει νέο και ίσως και πιο νέο απ’ το πρόσωπό μου και γυμνάζομαι πολύ για να το πετύχω αυτό, αλλά μου αρέσει και δεν νιώθω ότι θυσιάζω τίποτε απολύτως», έχει δηλώσει η ίδια αποκαλύπτοντας τα μυστικά που διατηρεί σε τέτοια φόρμα τη σιλουέτα της.

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ πήρε πτυχίο θεολογίας !

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, ανέβασε το 2016 στο λογαριασμό της στο Facebook φωτογραφίες με τη χαρακτηριστική τήβεννο της ορκωμοσίας ενώ έγραψε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα ενθαρρύνοντας όλους τους νέους να σπουδάσουν.

«Ήμουνα πάντα των βιβλίων . Της περιέργειας, της φαντασίας και της εξερεύνησης. Έκανα προσωπικά ταξίδια με το μυαλό μου, βοηθούμενη από τα βιβλία και τη μελέτη. Από το σχολείο – που δε συμπαθούσα την πειθαρχία και την κοινοτοπία του- ήμουνα έξυπνη, γρήγορη και καλούτσικη μαθήτρια χωρίς πολύ προσπάθεια. Φυσική συνέχεια του λυκείου ήταν οι εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και πέρασα θεολογική σχολή Αθηνών χωρίς πολύ σκέψη και πάθος. Δεν πέρασα αρχαιολογικό Αθηνών κι η δεύτερη επιλογή ήταν η θεολογία. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια,

Πένθος για την ηθοποιό! Ο θάνατος που “χτύπησε” την οικογένειά της!

Ο πατέρας της Κωνσταντίνας Μιχαήλ έφυγε από τη ζωή το 2019 και η ηθοποιός έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook, για να του πει το “αντίο”.

«Πάει μπαμπάκα μου, τέλειωσαν οι μάχες μας. Ειρήνη πια… μου έδωσες το βηματισμό στη ζωή και κοίτα που έφτασα. Ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας και να συνεχίσω μόνη μου. Σε συγχωρώ και θα σε έχω πάντα στο νου και στην καρδιά, να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει, και να αναπαυτείς εν ειρήνη που τόσο ήθελες», ήταν τα λόγια της.

Πηγή: www.enimerotiko.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.