Το αχαλίνωτο πάθος του Μάρλον Μπράντο για σεξ με γυναίκες και άντρες

featured image

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου έχει κατατάξει τον Μάρλον Μπράντο τέταρτο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.

Ο ηθοποιός διέπρεψε για την ερμηνεία του στο «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, τιμήθηκε με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του ως Τέρι Μαλλόυ στο «Λιμάνι της αγωνίας», αν και μία κυρίως ταινία σού έρχεται στο μυαλό όταν ακούς το όνομά του.

Ο «Νονός» στιγμάτισε την υπόλοιπη ζωή και σταδιοδρομία του Μάρλον Μπράντο σε μια αριστουργηματική και καθηλωτική ερμηνεία ως Βίτο Κορλεόνε. Για την ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα τιμήθηκε με Όσκαρ, αλλά αρνήθηκε να το παραλάβει ο ίδιος, διαμαρτυρόμενος για την κακομεταχείριση των αυτοχθόνων Ινδιάνων στις ΗΠΑ.

Τα παιδικά χρόνια ενός επαναστάτη

Η ασυμβίβαστη προσωπικότητά του είχε φανεί από τα παιδικά του χρόνια. Η σχέση με τον πατέρα του ήταν προβληματική και πάντα πάλευε να του αποδείξει την αξία του.

Στο σχολείο ήταν ατίθασος και έτρωγε συνεχώς αποβολές. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο πατέρας του τον έγραψε στην Στρατιωτική Ακαδημία του Φάριμπολτ, από όπου και αποβλήθηκε.

Ακολούθησε η δουλειά του εργάτη που άνοιγε βόθρους και μετά αποφάσισε να αποδεσμευτεί από τα πατρικά δεσμά και πήγε με ωτοστόπ στη Νέα Υόρκη όπου και σπούδασε ηθοποιία στο New School και μετά στο Actor’s Studio.

Ο μεγάλος εραστής – και με τα δύο φύλα

Ο Μάρλον Μπράντο δεν ήταν μόνο μία εμβληματική μορφή της μεγάλης οθόνης, ήταν και ένας πανέμορφος άντρας που δεν περνούσε απαρατήρητος. Είχε παντρευτεί τρεις φορές, είχε αποκτήσει 11 παιδιά από συζύγους και ερωμένες, εκ των οποίων τα τρία τα είχε υιοθετήσει.

Ο μεγάλος ηθοποιός είχε ένα μεγάλο πάθος: το σεξ. Συνευρισκόταν ερωτικά τόσο με γυναίκες όσο και με άντρες. Μάλιστα το 1976 είχε πει κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε έναν γάλλο δημοσιογράφο: «Η ομοφυλοφιλία είναι τόσο της μόδας, που δεν αποτελεί πια είδηση. Όπως ένας μεγάλος αριθμός αντρών, έτσι και εγώ, έχω ομοφυλοφιλικές εμπειρίες και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Ποτέ δεν έδωσα πολύ σημασία στο τι λέει ο κόσμος. Αν υπάρχει κάποιος που λέει ότι ο Τζακ Νίκολσον και εγώ είμαστε εραστές ας συνεχίσει να το κάνει. Το βρίσκω διασκεδαστικό».

Η νέα βιογραφία «Ο υποψήφιος: Η ιστορία του Μάρλον Μπράντο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον συγγραφέα William J. Mann αποκαλύπτει τα πάντα για τον διάσημο ηθοποιό και το πάθος του για το σεξ.

«Όταν ξυπνάω το πρωί, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι «Ποιον θα γαμ@σω σήμερα, ακόμα και αν δίπλα μου είναι ξαπλωμένη μια όμορφη γυναίκα»» λέει ο Μπράντο σύμφωνα με τον συγγραφέα, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη του γόη να έχει διαφορετική γυναίκα κάθε μέρα της εβδομάδας. Ο Mann δεν ήθελε να κρύψει τίποτα από την πολυτάραχη ζωή του Μάρλον και γι’ αυτό χρησιμοποίησε στο βιβλίο αυτούσιες δηλώσεις του ηθοποιού από συνεντεύξεις του.

Το βιβλίο αποκαλύπτει ότι η επιθυμία του Μπράντο για σεξ δεν είχε όρια. Κοιμόταν με τις γυναίκες των φίλων του, σκαρφάλωνε τους φράχτες και έφευγε από την πίσω πόρτα. Και όλα αυτά γιατί πίστευε ότι το κυνήγι των παντρεμένων γυναικών ήταν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις αδέσμευτες γυναίκες.

Γυναίκες και άντρες, στρέιτ και γκέι, όλοι ήταν στο στόχαστρο του ηθοποιού που με κάθε τρόπο ήθελε να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές ορέξεις και φαντασιώσεις του, χωρίς ενδοιασμούς και εμπόδια. Ακόμα και στα χρόνια της στρατιωτικής σχολής δεν δίστασε να κάνει σεξ με άντρα. «Το σεξ μαζί του δεν ήταν κάτι αξιοσημείωτο. Τα σεξουαλικά παιχνίδια ανάμεσα στους δόκιμους δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο» αναφέρεται στην βιογραφία του.

Οι γυναίκες τρελαίνονταν με τη γοητεία του. Δεν δίσταζαν μάλιστα να ανοίγουν τις μπλούζες τους σε δημόσια θέα και να του δείχνουν τα στήθη τους. Και εκείνος φυσικά εκμεταλλευόταν στο έπακρο το σεξαπίλ του και γέμιζε το κρεβάτι του με αιθέριες υπάρξεις. Λέγεται μάλιστα ότι είχε σχέση το 1955 και με την Μέριλιν Μονρόε μετά το διαζύγιό της από τον Τζόε ντι Μάτζιο και πριν το γάμο της με τον Άρθουρ Μίλλερ. «Δεν ήταν ακριβώς ο τύπος του αλλά είχε μία αίσθηση του χιούμορ που του άρεσε» λέει ο βιογράφος. «Είχα πολλές σχέσεις. Τόσες που δύσκολα κάποιος θα με περιέγραφε ως ένα απολύτως φυσιολογικό άτομο» είχε πει ο ηθοποιός.


Σύμφωνα με την βιογραφία ο Μάρλον Μπράντο δεν επένδυε ποτέ συναισθηματικά σε κάποια γυναίκα. «Δεν μπορούσε ποτέ να πει «σ’ αγαπώ» και αυτό εξαιτίας της σχέσης με τον πατέρα του. Ποτέ δεν πήρε αγάπη από αυτόν έναν αγριάνθρωπο» γράφει ο Mann, επισημαίνοντας ότι ο πατέρας του ηθοποιού χτυπούσε τόσο τον ίδιο όσο και τη μητέρα του.

Χρόνια ψυχοθεραπείας τον βοήθησαν να επικεντρωθεί στις σκοτεινές, παραλυτικές μνήμες της παιδικής του ηλικίας. Σύμφωνα με το βιβλίο είχε διαγνωστεί ως ψυχονευρωτικός με χρόνιο άγχος, που δεν έπαψε ποτέ να του προκαλεί ψευδαισθήσεις, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη.

Το σεξ με τον κωμικό Ρίτσαρντ Πράιορ

«Γαμ@σε τα πάντα. Τα πάντα! Θα μπορούσε να γαμ@σει ακόμα και ένα γραμματοκιβώτιο. Τζέιμς Μπάλντουιν. Ρίτσαρντ Πράιορ, Μάρβιν Γκέϊ». Με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο είχε περιγράψει την ακόρεστη δίψα του Μάρλον Μπράντο για σεξ ο μουσικός παραγωγός Κουίνσι Τζόουνς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Vulture.

Μία λοιπόν από τις πιο γνωστές ομοφυλοφιλικές του σχέσεις ήταν αυτή με τον κωμικό Ρίτσαρντ Πράιορ. Οι αρχικές φήμες έδωσαν τη θέση τους στην επιβεβαίωση μετά το θάνατο του Πράιορ το 2005, από τη χήρα του, Τζένιφερ Λι Πράιορ. Η γυναίκα είχε πει στο TMZ ότι ο αγαπημένος της ήταν ανοιχτός στο θέμα της σεξουαλικότητάς του και δεν ντρεπόταν να παραδεχτεί στους φίλους του τις σχέσεις με άντρες.

Τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές του εμπειρίες ο Πράιορ τις έγραφε στα ημερολόγια του, τα οποία η χήρα του σκόπευε να δημοσιοποιήσει. «Ήταν η δεκαετία του ’70. Τα ναρκωτικά ήταν ακόμα καλά. Αν έκανες κοκαΐνη θα γαμ@γες ακόμα και ένα καλοριφέρ και την επόμενη μέρα θα του έστελνες και λουλούδια» είχε πει η Τζένιφερ. Ο κωμικός είχε παντρευτεί πέντε φορές. Είχε χωρίσει με την Τζένιφερ Λι μετά από ένα χρόνο σχέσης το 1982,  αλλά παντρεύτηκαν ξανά το 2001 και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατό του.

Ο Μάρλον Μπράντο έζησε αναμφισβήτητα μια πολυτάραχη ζωή. Υπέρβαρος και με πολλά χρέη νόσησε με σακχαρώδη διαβήτη και καρκίνο του ήπατος. Την 1η Ιουλίου 2004 πέθανε σε ηλικία 80 ετών λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας και αποτεφρώθηκε.

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.