Η Εκκλησία δεν επιτρέπει γάμους και βαπτίσεις μέχρι τις 15/8 που θα ισχύσει το όριο των 100 ατόμων

featured image

Ανακοινώθηκε όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά ούτως ή άλλως η Εκκλησία δεν τελεί τα δύο συγκεκριμένα μυστήρια από αύριο, 1η Αυγούστου, μέχρι και τις 15 του μήνα, λόγω της Νηστείας του Δεκαπενταύγουστου.

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία απαγορεύει κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες να γίνονται γάμοι και βαφτίσεις.

Μεταξύ αυτών είναι και το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, λόγω της Νηστείας του Δεκαπενταύγουστου.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όριο 100 ατόμων για γάμους, βαφτίσεις κηδείες και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, μέχρι και τις 15 του μήνα.


Ουσιαστική, δηλαδή, το μέτρο αφορά μόνο τους πολιτικούς γάμους και τις κηδείες, αφού βαφτίσεις και θρησκευτικοί γάμοι δεν θα τελούνται.

Οι ημερομηνίες που δεν γίνονται γάμοι και βαφτίσεις είναι οι ακόλουθες:

14 Σεπτεμβρίου (Ύψωση του Τιμίου Σταυρού) Από 18 ως 25 Δεκεμβρίου (Νηστεία Χριστουγέννων) 5 Ιανουαρίου (παραμονή των Φώτων) 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια – Ημέρα των Φώτων) Σαρακοστή (Καθαρά Δευτέρα μέχρι Μεγάλο Σάββατο) Τα Ψυχοσάββατα (Αν είναι μέσα στη Σαρακοστή) Του Αγίου Πνεύματος Των Αγίων Αποστόλων (από Κυριακή Αγίων Πάντων μέχρι της Παραμονής της εορτής) Από 1 ως 15 Αυγούστου (Νηστεία Δεκαπενταύγουστου) 29 Αυγούστου (Αποτομή Τιμίας Κεφαλής Προδρόμου) Σαρακοστή (Καθαρά Δευτέρα μέχρι Μεγάλο Σάββατο)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Το κόλπο της Ιωάννας Κουσκούση για να μπαίνει χωρίς μάσκα στα μαγαζιά, ζητώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ (video)

[/expander_maker]




[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.