Παναθηναϊκός: «Υπάρχει πρώιμο ενδιαφέρον από funds για την αγορά της ΚΑΕ»

featured image

Η κατανομή των θέσεων στα πρόσωπα που ανέλαβαν τα ηνία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναλύθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (03/07) στο ΟΑΚΑ.

Σε αυτήν παρέστησαν και μίλησαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Τάκης Τριαντόπουλος, που αναλαμβάνουν τη διοίκηση, ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Βόβορας, αλλά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ως ο νέος αρχηγός.

Μεταξύ των όσων ειπώθηκαν, αυτό που είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αφορά τις κινήσεις που γίνονται για τη μεταβίβαση των μετοχών του «τριφυλλιού» σε νέο αγοραστή αποκάλυψε ο Τάκης Τριαντόπουλος. Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ανέφερε ότι ήδη υπάρχει πρώιμο ενδιαφέρον από κάποια funds, που περιμένουν τον φάκελο με τα στοιχεία της ΚΑΕ.

Συγκεκριμένα έγιναν οι εξής αναφορές για:

Το αν είναι δύσκολο μια ομάδα να χτιστεί με τα «θέλω» του Βόβορα: «Πρέπει να υπάρχουν δεδομένα. Ξεκινάμε με μια ομάδα που την χτίζουμε από το μηδέν. Είπα ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Έχουμε ελευθερία κινήσεων και μπορούμε να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές. Είναι ξεκάθαρη η φιλοσοφία μας. Με πολλή δουλειά και χωρίς λόγια θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε», απάντησε εκείνος.

Την εικόνα του μπάτζετ της νέας σεζόν η απάντηση Τριαντόπουλου ήταν: «Μια βάση που κινούμαστε υπάρχει. Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή καταλήξαμε για να βάλουμε βάσεις για το σχεδιασμό. Θα χτίζετε μέρα με τη μέρα. Συζητώντας και με τους χορηγούς, θέλουμε να βγάλουμε διαρκείας, έχουμε προγραμματίσει ενέργειες και αυτό θα δουλεύεται και θα αλλάζει μέρα με τη μέρα. Θα αγωνιστούμε για ό,τι καλύτερο».

Ο Αλβέρτης συμπλήρωσε: «Ό,τι κάνουμε, θα το κάνουμε με βάση την αξιοπιστία στις υποχρεώσεις μας και να είμαστε εντάξει απέναντι στους ανθρώπους που θα έρθουν να εκπροσωπήσουν την ομάδα μας και να τους κοιτάμε στα μάτια. Δεν θέλουμε να πάμε πολύ μακριά, αλλά εκεί που φτάνουμε».

Το κλίμα με την Euroleague, μετά τη ρήξη με τον Παναθηναϊκό, η θέση Τριαντόπουλου ήταν: «Αυτά που εμείς εκφράσαμε για την Euroleague έχουμε τα πιστεύω μας, που δεν τα αλλάζουμε. Μιλήσαμε και με τον Μπερτομέου και είπαμε πως ό,τι είναι να γίνεται, να γίνεται εσωτερικά, χωρίς να υπάρχουν δημόσιες αντιδικίες που βλάπτουν το προϊόν. Μας είπε ότι είναι πρόθυμος να μιλάει μαζί μας σε ήρεμο κλίμα χωρίς να δημιουργούνται εντυπώσεις. Είναι θετικός σε αυτή την προσπάθεια κι εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι και ήρεμοι. Θα λυθούν όλα τα προβλήματα εσωτερικά. Από τον ΠΑΟ δεν θα ακούσετε κάτι ξανά για την Euroleague».

Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει οικονομική υπέρβαση φέτος ο διευθύνων σύμβουλος απάντησε: «Είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε το κεφάλι μας στη γκιλοτίνα και να φάμε το ξύλο. Αν βρεθεί κάποιος άλλος πρόθυμος, πολύ ευχαρίστως να του δώσω αύριο την ομάδα. Μόνο κάτι καλύτερο θα έρθει, παρακάτω δεν μπορεί να πάει».

Με τον Αλβέρτη να προσθέτει: «Βρεθήκαμε ξαφνικά σε μια δύσκολη προσπάθεια. Θέλουμε να το κρατήσουμε σε μια υγιή βάση και να συντηρείται. Με τα δεδομένα που έχουμε να τα αξιοποιήσουμε και με βάση το πέντε, να το πάμε στο επτά. Αυτό θα είναι επιτυχία».

 Πιθανή ανάμειξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ομάδα, η απάντηση Τριαντόπουλου ήταν: «Είναι εντελώς υποθετική ερώτηση. Όταν και αν μιλήσει για την Euroleague το βλέπουμε. Τώρα δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία, θα δημιουργήσει πρόβλημα».

Τις μετοχές της ομάδας, την πώληση του Παναθηναϊκού και αν έχει βρεθεί αγοραστής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ τόνισε: «Οι μετοχές δεν γίνεται να παραμείνουν στον κύριο Παπαδόπουλο. Υπάρχει ασυμβίβαστο. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να μεταβούν οι μετοχές πίσω στον κύριο Γιαννακόπουλο. Έχουμε κάνει κινήσεις για να βρεθεί αγοραστής. Έχει ετοιμαστεί μία παρουσίαση με την αποτίμηση και την ιστορία. Δεδομένα που ενδιαφέρουν τους επενδυτές. Έχουμε αναθέσει σε δύο μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού αυτό το πρότζεκτ, να βρουν πιθανούς αγοραστές. Ήδη κάποια funds έχουν δείξει ενδιαφέρον και περιμένουν τον φάκελο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να τον μελετήσουν. Υπάρχει πρώτο ενδιαφέρον. Τις προθέσεις του κ. Γιαννακόπουλου για το μέλλον δεν τις γνωρίζω και δεν μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό του».

Τα συμβόλαια του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Βοβορα: «Έχουμε τα συμβόλαια του Παπαπέτρου, του Μήτογλου και του Παπαγιάννη, είναι ο Καλαϊτζάκης και μιλάμε, θα έχουμε σύντομα απαντήσεις. Το συμβόλαιό του Νίκου Παππά έληξε και δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Έχουμε τον Μπέντιλ και θα μείνει, έχουμε ετοιμάσει πλάνα,κινήσεις και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Έχουμε συμφωνήσει και με τον Φόστερ. Μας έδειξε τρομερή διάθεση να έρθει στην ομάδα και να είναι μέρος του πρότζεκτ που ετοιμάζουμε».

Για Φριντέτ, τη στήριξη του κόσμου και τις εκλογές της ΕΟΚ, η απάντηση Τριαντόπουλου ήταν: «Δεν έχουμε εξέλιξη. Έχουμε μιλήσει με τον παίκτη και τους εκπροσώπους του, ψάχνουν να βρουν ομάδα, του έχουμε δώσει το ελεύθερο να διαπραγματεύεται. Όσο για τη συστράτευση, η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για όποιον θέλει να στηρίξει την ομάδα. Τους καλούμε να είναι δίπλα μας, είναι αναγκαίο να είναι κι άλλοι. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο καλά. Για την ΕΟΚ δεν θα ήθελα να συζητήσω τι θα κάνουμε για τις επερχόμενες εκλογές. Θα το συζητήσουμε εσωτερικά και θα δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα».

«Η απουσία του Ολυμπιακού ήταν επιλογή του»

Την αρχηγία και την πιο ζόρικη σεζόν στον Παναθηναϊκός, ο Παπαπέτρου είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που διαδέχομαι αθλητές όπως ο Φράγκι και ο Δημήτρης. Πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου. Είναι σε μια δύσκολη στιγμή. Είχα την τιμή να συνεργαστώ με ηγέτες που έδιναν το παράδειγμα. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα το δικό μου. Να πάρω αυτά που θα μου δώσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟ και να δώσω το μέγιστο. Χαίρομαι που είμαι εδώ. Υπάρχει ένα βάρος, αλλά η χαρά και η ανυπομονησία είναι πολύ μεγαλύτερ».


Την παρουσία μορφών όπως ο Αλβέρτης και ο Διαμαντίδης στην ομάδα, με τον πρώτο να λέει: «Εδώ μιλάμε για αθλητική προσπάθεια και πρέπει να είμαστε πιο ξεκάθαροι στο τι γίνεται. Γίνεται μια προσπάθεια με ανιδιοτέλεια, η πρόθεση είναι να μπούμε μπροστά να στηρίξουμε και να πετύχουμε όλοι, να δώσουμε μια ανάσα σε μια δύσκολη στιγμή. Δεν έχουμε ματαιοδοξία να γίνουμε κάτι. Δεν έχουμε να κυνηγήσουμε κάτι. Μένει η αγάπη και ο σεβασμός σε ένα άθλημα που μας γέμισε από όλες τις απόψεις. Είναι η υποχρέωσή μας».

Τη φράση «δεν μιλάμε πολύ, δουλεύουμε πολύ», η θέση Βόβορα ήταν: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Μου αρέσει να δουλεύω. Δεν έχει να κάνει με κάτι άλλο, αλλά με εμένα. Όλα θα φανούν στο γήπεδο. Θα παρουσιάσουμε κάτι που ο κόσμος θα στηρίξει και θα το αγαπήσει».

Την απουσία Ολυμπιακού, Ρεθύμνου και Ηφαίστου, σύμφωνα με τον Αλβέρτη: «Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Η χρονιά θα είναι λίγο περίεργη. Η απουσία του Ολυμπιακού ήταν επιλογή του και σίγουρα επηρεάζει το ελληνικό μπάσκετ. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας είναι κάποια πράγματα πέρα από εμάς».

Ο Διαμαντίδης συμπλήρωσε: «Όλοι θέλουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν είναι όμορφο να φεύγουν οι ομάδες, αλλά δεδομένου των καταστάσεων που ζούμε, δεν είναι όπως τα θέλουμε. Όσο για τον Ολυμπιακό, συμφωνώ με τον Φράγκι και εμείς εστιάζουμε στη δική μας ομάδα. Τα υπόλοιπα δεν είναι στη δικαιοδοσία μας».

Για διαρκείας και φοροελαφρύνσεις, η τοποθέτηση Τριαντόπουλου ήταν: «Μας ζητάει ο κόσμος διαρκείας για να στηρίξουν την ομάδα, ακόμα και αν δεν ανοίξουν τα γήπεδα. Πολλοί το ζητάνε. Το ΟΑΚΑ θα είναι η έδρα μας. Δεν υφίστανται άλλα γήπεδα. Υπήρξαν σκέψεις και μας είχαν πει κάποιες σκέψεις από την Κυβέρνηση για φοροαπαλλαγές, για α μπορέσουν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Υπήρξε δέσμευση για μείωση στο ΦΠΑ των εισιτηρίων ή στη φορολογία των παικτών. Δεν έχουμε δει κάτι επίσημα. Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να βοηθήσει την κατάσταση και να μην έχουμε άλλα φαινόμενα με ομάδες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Είναι μια πού δύσκολη χρονιά που θα αλλάξει τον κόσμο. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Τον Ντεσόν Τόμας: «Είμαστε πολύ κοντά, ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου».

Τους στόχους του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τον Αλβέρτη: «Δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ, δεν ξέρουμε πως θα είναι ο Σεπτέμβρης ή το μετά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι. Να βάζεις στόχους είναι εύκολο, να τους φτάνεις είναι δύσκολο. Παλιά λέγαμε για Φάιναλ 4 και είχαμε τον Διαμαντίδη, τον Σάρας, τον Πέκοβιτς, ας μην μιλάμε για κάτι που δεν ισχύει αυτή τη στιγμή».

Ο οποίος διευκρίνισε: «Δεν είναι λογικό, αφού δεν έχεις πλήρες ρόστερ, να έχει ξεκάθαρη εικόνα; Δεν θέλω να πω κάτι, γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει. Μην παρεξηγηθούμε. Ξέρω καλύτερα από τον καθένα για το τι είναι καταδικασμένος ο Παναθηναϊκός να κάνει κάθε χρόνο. Τους στόχους τους ξέρουμε εμείς μέσα μας. Μην δημιουργούμε εντυπώσεις θετικές ή αρνητικές. Είναι ακόμα στη δημιουργία της η ομάδα».

Ο Τριαντόπουλος πρόσθεσε: «Δεν θα υπάρχει άγχος. Δεν πρέπει να βάλουμε βάρος στην ομάδα. Όποιος θέλει να παίξει, να παίξει για να το ευχαριστηθεί, γιατί το θέλει. Και θα είναι και καλύτερα πιστεύω. Κι όπου φτάσουμε, δεν έχουμε μεγάλη σημασία φέτος».

Ο Βόβορας από την πλευρά του ανέφερε: «Το στοίχημα θα είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει υγεία σε όλο το κομμάτι της ομάδας και να την αγαπήσει και να τη στηρίξει».

Ο Διαμαντίδης σχετικά με τα νέα του καθήκοντα στον Παναθηναϊκό: «Ήμουν σε μια ακαδημία με τον Παπαλουκά. Από εκεί και πέρα είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις. Προέκυψε μια εβδομάδα που ήταν… νεκρή και σε μια κλήση του Τάκη συζητήσαμε και σε μια μέρα συμφωνήσαμε να έρθουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια στον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι με ανθρώπους, και με αυτούς που δεν είναι εδώ. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω. Βιώνω πολύ όμορφα τις πρώτες ημέρες. Είναι κάτι καινούριο. Δεν είμαι παράγοντας, δεν ξέρω, αλλά μέσα από συζητήσεις, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ένας παλιός παίκτης από το ΝΒΑ, μπορεί να ήταν ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, είχε πει μπορεί να πήρα τίτλους, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι οι φιλίες. Είχε δίκιο. Αυτό είναι πολύ ωραίο. Οι φιλίες που μένουν για όλη τη ζωή και είμαι χαρούμενος που θα το ζήσω ξανά».

Τις συμβουλές στον Παπαπέτρου από Αλβέρτη: «Να είναι ο Ιωάννης».

Και από Διαμαντίδη: «Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Ο Ιωάννης είναι ώριμος, χρόνια στο γήπεδο κι είμαστε εδώ να τον βοηθήσουμε να βοηθήσει κι εκείνος τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του».

Ο Βόβορας για το ότι έγινε πρώτος προπονητής σε καινούρια συνθήκη, είπε: «Θα ήθελα να πω μια συζήτηση που είχαμε με τον Πιτίνο. Μου έλεγε πριν από μεγάλα παιχνίδια πως το άγχος είναι ο καλύτερος σύμμαχος γιατί σε κάνει να δουλεύεις πιο σκληρά κι ότι ο εχθρός είναι όταν δεν είσαι προετοιμασμένος, γιατί θα σου βγει η πίεση. Με απλές κουβέντες ο Φράγκι και ο Διαμαντίδης μου είπαν ότι θέλουν να δημιουργήσουμε μια οικογένεια. Με τη συνεργασία όλων μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι υγιές. Η απουσία του Γιαννακόπουλου είναι πλήγμα για το ελληνικό κι ευρωπαϊκό μπάσκετ. Λόγω κορονοϊού μπορεί να δούμε νεά πράγματα, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Για να προσθέσει: «Λέμε ότι είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά έχουμε παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν και να είναι οι καλύτεροι στην Euroleague. Ο μεγάλος στόχος είναι αυτοί οι παίκτες, όχι να είναι μέρος του Παναθηναϊκού, αλλά να καταλάβουν το βάρος και να βγουν ένα βήμα μπροστά. Όλοι λένε για τον Ιωάννη ότι είναι ο επόμενος αρχηγός, ότι έχει το χάρισμα να μιλάει στα αποδυτήρια, αλλά το έχει και στο παρκέ. Μπορούμε να χτίσουμε πάνω τους. Μέρα με τη μέρα, με μικρά πραγματάκια, θα χτίσουμε στη φιλοσοφία μας. Θα προχωρήσει αυτό, θα εξελιχθεί και θα δούμε που θα φτάσει».

Τον Καλάθη και τα μεταγραφικά, ο Διαμαντίδης σημείωσε: «Το θέμα του Νικ είχε λήξει από πριν. Σε συνεννόηση με τον προπονητή, είμαστε εδώ, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/panathhna-kos-uparchei-proimo-endiaferon-apo-funds-gia-thn-agora-ths-kae/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.