Και τώρα... Ανασχηματισμός - Το deal στη Σύνοδο Κορυφής φέρνει κυβερνητικές αλλαγές

featured image

Ανασχηματισμός «υφυπουργών» ή ανασχηματισμός «ανάκαμψης της οικονομίας» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των επικείμενων μικρών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, που καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως είναι πλέον θέμα ημερών μετά και τη χθεσινή συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Το πλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να γίνουν λίγες αλλά στοχευμένες αλλαγές που θα σηματοδοτούν την επόμενη μέρα η οποία έχει αναπόφευκτα σε πρώτο πλάνο την ανασύνταξη της οικονομίας και του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, μετά τις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας. Την φύση των αλλαγών είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, την τελευταία φορά που αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό –στις 7 Ιουλίου στον ΣΚΑΪ– κάνοντας τότε λόγο για «αναδιανομή αρμοδιοτήτων» και «αναδιατάξεις δομών».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Ελένη Μενεγάκη: Η νέα χρυσή συμφωνία μετά τη φυγή από τον ALPHA και το συμβόλαιο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα δημιουργηθεί κάποιο νέο υπουργείο και θα υπάρξουν αρκετοί νέοι υφυπουργοί. Ο βασικότερος, άλλωστε, στόχος των επικείμενων αλλαγών είναι να διορθωθούν αδυναμίες και η χώρα να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση της σωστής απορρόφησης των χρημάτων σε σωστές δομές και δραστηριότητες που θα «πιάσουν τόπο» σε βάθος χρόνου, αναδιαρθρώνοντας το μοντέλο της χώρας.

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/kai-tora-anaschimatismos-to-deal-sti-synodo-koryfis-fernei-kyvernitikes-allages/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.