Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ για τα ελληνοτουρκικά

featured image

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε χθες το απόγευμα επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επιτυχία της Ελλάδας αλλά και για τον εποικοδομητικό ρόλο του στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία της Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό έγινε λίγο μετά την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Αθήνα. 


Χθες, ο κ. Μάας είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε πως «η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά. Εφόσον συνεχίσει η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση, η επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ εναντίον της θα είναι μονόδρομος», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί δε πως τηλεφωνική επικοινωνία είχε η Αγκελα Μέρκελ και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επικοινωνία ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί εάν η μεταξύ τους επικοινωνία έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης ή σήμερα νωρίς το πρωί. Οι δύο ηγέτες, όπως έγινε γνωστό, συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Λιβύη, τη Συρία, τον τουρισμό, την Covid-19 και τις διμερείς σχέσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.