Μαρκ Τζέικομπς: Βία δεν είναι η σπασμένη βιτρίνα μου, είναι η πείνα και ο ρατσισμός

featured image

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτ Φλόιντ σήκωσε κύμα οργής όχι μόνο στις ΗΠΑ. Διαδηλώσεις από ανθρώπους που ενώνουν τις φωνές τους κατά του ρατσισμού σημειώνονται σε πολλές χώρες.

Σε αυτή τη θλιβερή συγκυρία, επώνυμοι της showbiz παίρνουν θέση και στέλνουν το δικό τους μήνυμα ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των διαδηλωτών,

Ανάμεσα τους και ο δημοφιλής σχεδιαστής Μαρκ Τζέικομπς ο οποίος επέλεξε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ώστε να τοποθετηθεί πολιτικά με αφορμή το σπάσιμο της βιτρίνας του καταστήματος του κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Αυτή τη ζημιά στη βιτρίνα, όπως φαίνεται και από την ανάρτηση του Μαρκ Τζέικομπς, κάποιοι προσπάθησαν να την… εκμεταλλευτούν ώστε να τεκμηριώσουν την άποψη τους κατά των διαδηλώσεων.


«Ποτέ μην τους αφήσετε να σας πείσουν ότι ένα σπασμένο τζάμι ή μια σπασμένη περιουσία είναι βία. Η πείνα είναι βία. Το να μην έχεις σπίτι είναι βία. Ο πόλεμος είναι βία. Το να ρίχνεις βόμβες σε ανθρώπους είναι βία. Ο ρατσισμός είναι βία. Η ανωτερότητα της λευκής φυλής είναι βία. Το να μην έχεις πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι βία. Το να μολύνεις το νερό για το κέρδος είναι βία. Οι περιουσίες μπορούν να αντικατασταθούν, οι ανθρώπινες ζωές όχι» έγραψε ο Μαρκ Τζέικομπς.

 

View this post on Instagram

 

#BLACKLIVESMATTER @surjnyc

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on May 31, 2020 at 9:38am PDT

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/mark-tzeikomps-bia-den-einai-h-spasmenh-bitrina-mou-einai-h-peina-kai-o-ratsismos/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.