Αλβανία: «Δύσκολες» εποχές για τους χασισοκαλλιεργητές - Ξέμειναν από… καλούς σπόρους!

featured image

Μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα Αλβανού δημοσιογράφου ήταν αρκετή ώστε το θέμα να γίνει πρωτοσέλιδο στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της γείτονος.

Η καραντίνα και το κλείσιμο των συνόρων δημιούργησε σοβαρά προβλήματα για τους χασισοκαλλιεργητές της χώρας –οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι λίγοι- και απειλεί τα έσοδα της επόμενης περιόδου.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Τα έσοδα από την διακίνηση των ναρκωτικών είναι αυτά που ενισχύουν το ΑΕΠ της Αλβανίας ενώ συντηρούν σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό σύστημα της χώρας λόγω των στενών σχέσεων πολιτικών προσώπων και παραγόντων της κυβέρνησης με τους βαρόνους της χώρας!

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, το κλείσιμο των συνόρων λοιπόν δεν επέτρεψε φέτος να γίνει εισαγωγή των κατάλληλων σπόρων!


Οι σπόροι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εισαγόταν κυρίως από τις Κάτω Χώρες. Φέτος αυτό δεν έγινε εφικτό.

Πριν από μερικές ημέρες κατασχέθηκε –παράδοξο αλλά συνέβη- μία ποσότητα 11 χιλιάδων σπόρων που είχε σταλεί ταχυδρομικά από την Ισπανία!

Οι καλλιεργητές δοκιμάζουν ντόπιους σπόρους, που βρίσκονται αποθηκευμένοι, αλλά δεν εγγυώνται ότι τα ευδοκιμήσουν τα φυτά και κυρίως ότι θα έχουν υψηλή απόδοση.

Έτσι η παραγωγή όλης της χρονιάς είναι στον αέρα και εκφράζονται φόβοι ότι μάλλον οι χασισοκαλλιέργειες δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα!

Φυσικά αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για την χώρα η οποία χρόνια τώρα στηρίζει την οικονομία και το πολιτικό της σύστημα στην καλλιέργεια του χασίς.

Για την Ελλάδα θα είναι ένα πρόβλημα λιγότερο, καθώς οι περισσότερες ποσότητες περνούν από τα σύνορα της χώρας.

Όπως και για την Ευρώπη, καθώς η Αλβανία είναι η χώρα που κατέχει το ρεκόρ στην παραγωγή χασίς!

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/alvania-dyskoles-epoches-gia-toys-chasisokalliergites-xemeinan-apo-kaloys-sporoys/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.