Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: «Καταλαβαίνω την οργή, δεν υπάρχει τσάμπα σχέδιο»

featured image

«Σε ενάμιση μήνα η κατάσταση θα είναι καλύτερη», λέει ο δήμαρχος Αθηναίων και τονίζει πως «δεν υπάρχει τσάμπα σχέδιο», χαρακτηρίζοντας «παραμύθι χωρίς δράκο» τα περί υπερβολικού κόστους του εγχειρήματος.

Στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας και στην κριτική, που του έχει ασκηθεί για αυτόν, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Κώστας Μπακογιάννης.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε αρχικά πως καταλαβαίνει την οργή και την αγανάκτηση των οδηγών, έστειλε μήνυμα, ωστόσο, πως «δεν υπάρχει τσάμπα σχέδιο», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η κατάσταση σε ενάμιση μήνα θα είναι πολύ καλύτερη.

Σημείωσε, δε, ότι έχει τη στήριξη των παρατάξεων του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου και χαρακτηρίζει «παραμύθι χωρίς δράκο» τα περί υπερβολικού κόστους του εγχειρήματος.

«Αισθάνθηκα αποφασισμένος»

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε την πρώτη μέρα της εφαρμογής του σχεδίου για τον Μεγάλο Περίπατο με «το χάος που επέφερε στην καθημερινότητα της Αθήνας», ο δήμαρχος απάντησε «αποφασισμένος» και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνω την οργή και την αγανάκτηση των οδηγών. Δεν υπάρχει, όμως, τσάμπα σχέδιο. Για αυτό, άλλωστε, αν και ο Μεγάλος Περίπατος έχει αποτελέσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μέρος όλων των προγραμμάτων των υποψήφιων δημάρχων τις τελευταίες δεκαετίες, ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε».

Σχετικά με το αν οι πολίτες ήταν επαρκώς ενημερωμένοι, ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ενημερώσουμε τους Αθηναίους. Εβδομάδες τώρα μιλάμε για τον Μεγάλο Περίπατο. Ίσως δεν μας πίστεψαν κάποιοι, γιατί θεώρησαν πως, ως είθισται, θα μείνουμε στο »μακέτο»» και συμπλήρωσε πως «μέσα σε 12 ώρες από την εφαρμογή των ρυθμίσεων δόθηκαν εναλλακτικές διαδρομές».


Για το αν ήταν, δε, η κατάλληλη στιγμή, εν μέσω πανδημίας, να αρχίσουν οι παρεμβάσεις, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «αν έχεις αποφασίσει να »σπάσεις αβγά» δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή. Δεν έχετε χορτάσει δικαιολογίες και άλλοθι για να μην αλλάζει τίποτα; Τον Αύγουστο δεν θα είχαμε ρεαλιστικά δεδομένα κυκλοφορίας και η πραγματική εικόνα θα φαινόταν τον Σεπτέμβριο. Όπως αντίστοιχα την περασμένη Κυριακή, που ξεκίνησαν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δεν ακούστηκε τίποτα σε αντίθεση με τη Δευτέρα. Τι νόημα θα είχε; Έργο κάνουμε και το ζούμε όλοι στην εξέλιξή του».

Και σημείωσε: «Η κατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει να ομαλοποιείται. Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους, σε ενάμιση μήνα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Κάθε μέρα λαμβάνουμε δεδομένα, τα αναλύουμε, τα αξιολογούμε και προχωράμε σε κινήσεις που βελτιώνουν την κατάσταση».

«Αν συζητούσαμε για τη ζαρντινιέρα της αυλής μας, ναι, θα ήταν ακριβή»

Στην ερώτηση, επίσης, «δεν είναι πράγματι ακριβή μία ζαρντινιέρα των 5.000 ευρώ;», ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε πως «σίγουρα, αν συζητούσαμε για τη ζαρντινιέρα της αυλής μας, ναι. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε για πρότυπο αστικό εξοπλισμό: Σύνθετες μεταλλικές κατασκευές, σχεδόν ενός τόνου, που περιλαμβάνουν ζαρντινιέρες διαμέτρου 2,5 μέτρων και παγκάκια στην περίμετρο, μήκους 3,5 μέτρων και καλύπτονται από αντιγκράφιτι υλικό. Και θέλουμε τέτοιες κατασκευές που δεν γίνονται πολεμοφόδια σε επεισόδια. Που δεν είναι αναλώσιμο υλικό για τη θητεία ενός δημάρχου για να τα πετάμε μετά όπως κάναμε μέχρι σήμερα σπαταλώντας ξανά και ξανά υπερ-πολλαπλάσια χρήματα.

Θέλουμε κατασκευές που θα μείνουν για χρόνια και θα μείνουν ως προίκα στην πόλη. Γιατί όταν γίνουν τα μόνιμα έργα του Μεγάλου Περιπάτου, αυτός ο εξοπλισμός θα ομορφύνει τις γειτονιές από άκρη σε άκρη της πόλης. Και κάπου εδώ, κλείνει το παραμύθι που διακίνησαν κάποιοι, χωρίς δράκο».

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/mpakogiannis-gia-megalo-peripato-katalavaino-tin-orgi-den-yparchei-tsampa-schedio/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.