Ο Ολυμπιακός 3-0 τον Παναθηναϊκό, αγκαλιά με το 45ο πρωτάθλημα

featured image

Γκολ ο Γκιγέρμε στο 5″, γκολ ο Ελ Αραμπί στο 21″, γκολ ο Καφού στο 91″ και ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και είναι στο +19 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ενα ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα είναι πάντα ντέρμπι, ακόμη κι όταν… δεν είναι αγωνιστικά. Και αυτό δεν είναι προκλητικό αλλά το αναγνωρίζουν οι οπαδοί και των δύο. Οι μεν ερυθρόλευκοι πετάνε προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και είναι μέσα σε κύπελλο και Europa League, οι δε πράσινοι μετρούν αντίστροφα για το τέλος των πλέι οφ, όταν και θα αποχωρήσει ο Γιώργος Δώνης.

Φαβορί, επομένως, υπήρχε ξεκάθαρο και φάνηκε και στο ματς: Με δύο γκολ στα πρώτα 21 λεπτά οι ερυθρόλευκοι πήραν αυτό που ήθελαν και πήγαν στο +19 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ. Αρκεί μία νίκη, δηλαδή, στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς για να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 2017 και για 45η στην ιστορία!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η κεφαλιά του Κουρμπέλη στο 2ο λεπτό έδινε την εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο ντέρμπι, αλλά τελικά δεν ήταν έτσι. Και δεν άργησε να φανεί… Στο 5″ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με το σουτ του αμαρκάριστου Γκιγέρμε από το ύψος της περιοχής και συνέχισε να παίζει μπροστά για το δεύτερο γκολ, κινδυνεύοντας πάντως με ισοφάριση στο 18″.

Ο Μπα, όμως, έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Χατζηγιοβάνη και τρία λεπτά μετά το ντέρμπι… τελείωσε: Κάθετη του Φορτούνη, τακουνάκι του Μπουχαλάκη, γύρισμα του Ελαμπντελαουί, σουτ του Ελ Αραμπί και η μπάλα στα δίχτυα! Το σκορ ήταν από νωρίς στο 2-0 και οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν, πλέον, να διαχειριστούν το παιχνίδι όπως ήθελαν, φροντίζοντας να μην απειληθούν από τους πράσινους.


Το σκορ, μάλιστα, θα μπορούσε να ανέβει στο 3-0 στο 45″, αλλά ο Διούδης έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Λοβέρα, κρατώντας το 2-0.

Χαλαρό το β» μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, όπως ήταν και αναμενόμενο, ο ρυθμός του ματς έπεσε. Ο Ολυμπιακός, όπως έκανε και πριν μία εβδομάδα κόντρα στον Άρη, κατέβασε ταχύτητα αφού ακολουθεί την Τετάρτη και ο ημιτελικός κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός ακόμη κι αν ήθελε, μάλλον δεν μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα.

Έτσι, τα λεπτά στο Καραϊσκάκη -όπου ακούγονταν και ηχογραφημένα συνθήματα των οπαδών των ερυθρόλευκων- περνούσαν με τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές και με τους παίκτες των δύο ομάδων ουσιαστικά να περιμένουν το τέλος του ντέρμπι. Ένα ντέρμπι ήρεμο, όχι μόνο επειδή οι εξέδρες ήταν άδειες, αλλά και επειδή όλα τελικά κρίθηκαν στα πρώτα 21 λεπτά, με τις προβλέψεις να επιβεβαιώνονται και τους ερυθρόλευκους να παίρνουν ακόμη μία νίκη, στην οποία έδωσαν πανηγυρικό τόνο στο 91″, όταν ο Καφού με ωραίο πλασέ νίκησε τον Διούδη και έγραψε το τελικό 3-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί (74″ Γκασπάρ), Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε (61″ Καφού), Μπουχαλάκης, Καμαρά (85″ Μπρούνο), Φορτούνης, Λοβέρα (74″ Μασούρας), Ελ Αραμπί (61″ Χασάν).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης (80″ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης, Αγιούμπ (72″ Μπουζούκης), Ζαχίντ (46″ Κολοβός), Ανουάρ (86″ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/o-olumpiakos-3-0-ton-panathhna-ko-agkalia-me-to-45o-protathlhma/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.