Όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα φτάσει και θα μοιραστεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα (vid)

featured image

Πώς θα φτάσει φέτος το Άγιο Φως φέτος στην Ελλάδα. Τι είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης.

Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά το Μεγάλο Σάββατο στην Αθήνα, όχι όμως με την επισημότητα που γινόταν, αλλά με μια λιτή τελετή λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την ισραηλινή κυβέρνηση για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Το Αγιο Φως θα έρθει κανονικά στην Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνετε, δεν ήταν δυνατόν να μη γίνει αυτό. Είναι σαφείς οι εντολές του πρωθυπουργού. Η άφιξη του Αγίου Φωτός δεν θα γίνει με την επισημότητα του παρελθόντος. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα είναι η δημόσια υγείας» προσέθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Όπως είπε, έγιναν συνεννοήσεις για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός με την κυβέρνηση του Ισραήλ και με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Τελικά αποφασίστηκε να μεταβεί στο Ισραήλ αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο θα επιβαίνουν μόνο ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός και ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Κατά την άφιξή τους στο Ισραήλ θα παραμείνουν στο αεροσκάφος και το Αγιο Φως θα τους παραδοθεί στις σκάλες, από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα γίνει μια λιτή τελετή υποδοχής, παρουσία του ιδίου.

Τι ανέφερε για το αν θα μοιραστεί στους ναούς Ο κ. Βλάσσης εξήγησε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε το Άγιο Φως να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη στην Ελλάδα. «Δεν θα είναι όμως, όπως τα προηγούμενα χρόνια, καθώς δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις. Θα αξιοποιηθούν οι ήδη προγραμματισμένες πτήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν αυτή η απόφαση για να μεταφερθεί σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να θεωρηθεί ως «κάλεσμα» προς τους πιστούς ώστε να πάνε στους ναούς, είπε:

«Είναι γνωστό ότι οι εκκλησίες θα είναι κλειστές και πως οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, όπως τηλεοπτικά θα καλυφθεί και η άφιξη του Αγίου Φωτός. Οι εντολές του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι σαφείς. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι παραμείνουμε στα σπίτια μας».

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.