Denise Coates: Μια κυρία στο θρόνο του online στοιχήματος

featured image

Η βρετανίδα επιχειρηματίας Denise Coates είναι αυτή που ίδρυσε τον στοιχηματικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Bet365 και η οποία σήμερα συνδιευθύνει την εταιρία μαζί με τον αδερφό της John. H ίδια μάλιστα έχει και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (50.3%). Η προσωπική της περιουσία ξεπερνά τα 3.5 δις δολάρια, περιουσία που σύμφωνα με το έγκυρο Forbes την κατατάσσει στη θέση 403 ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Ωστόσο, κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους είναι πιθανότερο να περάσει τελείως απαρατήρητη, καθώς με την εν γένει παρουσία της έχει καταφέρει να κρατήσει χαμηλό προφίλ, δίνοντας ελάχιστες συνεντεύξεις και μόνο όταν χρειάζεται.

Επικοινωνεί ως επί το πλείστον μέσω email. Παρά το χαμηλό προφίλ της και κατ’ επέκταση τις λίγες διαθέσιμες έγκυρες πληροφορίες παρακάτω θα παρουσιάσουμε μια σύντομη βιογραφία της μέσα από ενδελεχή μελέτη πηγών που βρήκαμε στο διαδίκτυο και φυσικά διασταυρώσαμε. Προτού όμως αναφερθούμε στην Denise, θα δούμε αρχικά ποιος ήταν ο πατέρας της.

 Peter Coates

Γιος ενός ανθρακωρύχου από το Goldenhill ήταν το 14ο και νεότερο παιδί του οποίου η παιδική ηλικία σημαδεύτηκε από δυο παράγοντες. Ο ένας ήταν η φτώχεια και ο άλλος η Stoke City. Για να καταφέρει να βοηθήσει τη οικογένειά του να τα βγάλει πέρα έπιασε από μικρός δουλειά σε ένα γραφείο σε ηλικία μόλις 14 χρονών. Έμεινε στη δουλειά μέχρι να φτάσει σε ηλικία να καταταγεί στο στρατό, ενώ όταν τελείωσε το φανταρικό έπιασε δουλειά στην αλυσίδα εστιατορίων Wimpy.

Παράλληλα άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο ως ερασιτέχνης στην αγαπημένη του Stoke, αλλά δεν είχε τις ικανότητες και το ταλέντο για να αναδειχθεί στα γήπεδα. Στα εστιατόρια που δούλευε έφτασε να γίνει manager, ενώ αργότερα όλες οι διασυνδέσεις που απέκτησε εκεί και η εμπειρία τον βοήθησαν να φτιάξει το δικό του catering το οποίο και ονόμασε Stadia. Ήταν catering με ειδίκευση στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και γρήγορα έγινε το αντίπαλο δέος του Lindley catering.

Η περιουσία του αυξήθηκε γρήγορα και στη συνέχεια αγόρασε μια αλυσίδα καταστημάτων στοιχηματισμού, ξεκίνησε τον ραδιοφωνικό σταθμό Signal, ενώ από το 1989 και μετά είχε και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Stoke. Κάπου ανάμεσα σε αυτά τα χρόνια παντρεύτηκε και έκανε τέσσερα παιδιά. Η μεγαλύτερη κόρη του ήταν η Denise.

Denise Coates – Τα πρώτα χρόνια

Η Denise Coates γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1967 και η αλήθεια είναι ότι μέχρι και την ενηλικίωσή της δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες ούτε στο διαδίκτυο. Και η ίδια φαίνεται ότι δεν θέλει να αναφερθεί στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της. Από κει και πέρα φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Sheffield, ενώ παράλληλα με τις σπουδές της πάνω στην οικονομετρία εργαζόταν και στην οικογενειακή επιχείρηση με τα στοιχήματα σε ιπποδρομίες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γνώρισε τον Richard Smith που αργότερα έγινε ο άντρας της. Όταν τελείωσε τις σπουδές της οι γνώσεις της την βοήθησαν να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ ο πατέρας της εντυπωσιασμένος από τις ικανότητές της την έκανε διευθύντρια το 1995. Κάτω από τη δική της επίβλεψη η επιχείρηση άνθισε οικονομικά, ενώ η ίδια έγινε η αιτία για ένα δάνειο από την τράπεζα Barcalys με το οποίο αγοράστηκαν και άλλα καταστήματα τα οποία βοήθησαν την επιχείρηση να γιγαντωθεί.


 Η άνοδος της Bet365

Κοντά στο γύρισμα του αιώνα η Denise αντιλήφθηκε ότι το ίντερνετ είναι το μέλλον για τη βιομηχανία των στοιχημάτων με αθλητικό και όχι μόνο περιεχόμενο. Μπορεί να υπήρχαν κάποιες μικρές ιστοσελίδες που ασχολούνταν και δέχονταν στοιχήματα αλλά η βιομηχανία ήταν ακόμα στα σπάργανα.

Τότε αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και να γίνει πρωτοπόρος σε αυτό τον χώρο. Η πρώτη της κίνηση ήταν να προσεγγίσει τον αδερφό της John ο οποίος δούλευε εκείνη την εποχή ως δικηγόρος, αλλά ο ενθουσιασμός και η πίεση από πλευράς της τον έπεισε τελικά. Τον Ιανουάριο του 2000 κατοχύρωσε το domain Bet365.com αλλά γρήγορα ανακάλυψε ότι για να το λανσάρει και να το φτιάξει όπως πραγματικά ήθελε, απαιτούσε ένα μεγάλο ποσό.

Προσέγγισε αρκετούς επιχειρηματίες στο Λονδίνο από τους οποίους όμως κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον και έτσι χωρίς να απογοητευτεί απευθύνθηκε στον πατέρα της και στην Royal Bank της Σκωτίας. Τελικά πήρε ένα δάνειο 18 εκατομμυρίων με ενέχυρο την οικογενειακή τους επιχείρηση. Το λανσάρισμα έγινε το 2001 και η Denise ξόδεψε εκατοντάδες εργατοώρες για να κάνει τη σελίδα να δουλεύει ρολόι, ενώ άρχισαν να εμφανίζονται παράλληλα και τα πρώτα επίγεια καταστήματα με το όνομα της εταιρίας. Στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, ωστόσο ποτέ δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιστεύει και να βελτιώνει το προϊόν.

Το 2005 η Bet365 ήταν ήδη μία από τις καλύτερες στοιχηματικές στον κόσμο.Αυτό έδωσε στην Denise την δυνατότητα να πουλήσει την οικογενειακή επιχείρηση στην Coral για 50 εκατομμύρια και έτσι να ξεπληρώσει και το αρχικό δάνειο στη Royal Bank. Η σκληρή δουλειά απέδωσε καρπούς και το 2013 τα κέρδη της Bet365 ξεπέρασαν τα 187 εκατομμύρια κάνοντας την οικογένεια πλούσια, πολύ μακριά από τις προηγούμενες γενιές που πάλευαν στα ανθρακορυχεία να τα βγάλουν πέρα. Την ίδια χρονιά η Denise αναγνωρίστηκε ως μια από τις ισχυρότερες γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία.

Τα φώτα μακριά από την προσωπική ζωή

Μπορεί να είναι από τις ισχυρότερες γυναίκες στη Μ. Βρετανία, ωστόσο η Denise κρατάει χαμηλό προφίλ και δεν τραβάει πάνω της τη δημοσιότητα. Μπορεί να βλέπεις τη φωτογραφία της σε άρθρα που έχουν σχέση με τη Bet365, ωστόσο οι συνεντεύξεις που δίνει είναι κατά βάση μέσω email, ενώ οι παρουσίες της σες ράδιο και τηλεόραση είναι σπάνιες.

Αυτή και ο άντρας της ο οποίος είναι επικεφαλής της Stoke city ζουν σε μια αγροτική κατοικία σε ένα προάστιο λίγο έξω από το Stoke και σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν την εντύπωση ότι εκεί ζουν κάποιοι με πολλά εκατομμύρια. Πολύ σημαντικό είναι και το φιλανθρωπικό της έργο ( όποιος θέλει να βρει πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο)

Μια αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος γυναίκα που παρά την ισχύ της κρατάει χαμηλό προφίλ, ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δίνοντας όλη της την προσοχή στην οικογένειά της, στα παιδιά της αλλά και στο πως θα κρατάει τους πελάτες της bet365 ευχαριστημένους. Μια γυναίκα πρότυπο στην εποχή μας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.