Σταϊκούρας: Στόχος είναι τα έκτακτα οικονομικά μέτρα λόγω κορονοϊού να εφαρμοστούν και τον Μάϊο

featured image

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως στόχος της Κυβέρνησης είναι τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων να επαναληφθούν και τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Μάϊο.

Ο κ. Σταϊκούρας διέψευσε τα σενάρια περί περικοπών σε μισθούς και συντάξεις ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να «να βάλει χέρι στο μαξιλάρι ασφαλείας».

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα να βάλουμε χέρι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, στο μαξιλαράκι ασφαλείας» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε ακολουθήσει ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό σχέδιο».

Εκτίμησε επίσης πως η ύφεση στην Ελλάδα θα ανέλθει σε 3% με 4%. «Όταν έχεις καινούργια στοιχεία θα πρέπει να τα συνεκτιμήσεις. Η χώρα φαίνεται ότι μπορεί να ανακάμψει σημαντικά στο β’ εξάμηνο του 2020. Η εκτίμηση 3-4% ύφεση δεν έχει συμπεριλάβει τα μέτρα που λάβαμε. Όσο πιο σωστά κατανεμημένα είναι τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την κρίση» είπε.


Αναφερόμενος στις φοροαπαλλαγές και τις φοροελαφρύνσεις των πολιτών είπε: «Ισχύει η βασική μας στρατηγική, είναι η μείωση φόρων, άμεσων και έμμεσων σε όλους τους πολίτες. Αυτή η στρατηγική στη μετά κορονοϊό εποχή, όταν ισορροπήσει η κατάσταση θα διατηρηθεί. Στο μεσοδιάστημα, μέσα από την τροπολογία που περάσαμε χθες στην Βουλή, αυξήσαμε τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών κατά 5 δισ. ευρώ ώστε γι»αυτό το χρονικό διάστημα της υγεινομικής κρίσης να αυξήσουμε δαπάνες για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας απλώνοντας ένα δίχτυ ασφαλείας πάνω από την ελληνική κοινωνία» .

Σχετικά με το Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, ανέφερε ότι υπάρχει προσδοκία για χορήγηση ρευστότητας στην Ευρώπη, από έναν συνδυασμό μέσων που θα περιλαμβάνει πρόσθετους πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) χωρίς όμως τις προϋποθέσεις και τους όρους του παρελθόντος (π.χ. «προληπτική γραμμή»), και κονδύλια από τίτλους που θα εκδοθούν με εγγυήσεις των κρατών-μελών για τη στήριξη της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, θα έχει τη Δευτέρα και επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρούνο Λεμέρ.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.