Τα δέκα γήπεδα στα οποία έχουν γίνει οι περισσότεροι αγώνες

featured image

Μια σειρά από θέματα που προέρχονται από το λεύκωμα «60 χρόνια Α’ Εθνική», σε μια περίοδο που δεν έχει αγωνιστική δράση ελέω κορονοϊού, έχει δημοσιεύσει η Super League στην επίσημη ιστοσελίδα της, με τα δέκα γήπεδα στα οποία έχουν γίνει οι περισσότεροι αγώνες να είναι ένα από αυτά.

Σε αυτό αναφέρεται…

«Πάω γήπεδο»… Πόσες φορές οι παλιότεροι έλεγαν έτσι την παρουσία τους σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Πέρα από την ομάδα τους, συνδύαζαν την Κυριακή με  τον χώρο διεξαγωγής, που ήταν για αυτούς χώρος κοινωνικής συνεύρεσης. Ακόμα και σε εκτός έδρας μετακινήσεις έπαιζε ρόλο η παρέα και ο προορισμός με τις νέες παραστάσεις.

Οι συνθήκες βέβαια διαφέρουν πολύ πλέον, από τον αγωνιστικό χώρο μέχρι τα αποδυτήρια, την θέση του φίλαθλου, την απειλή του από τη βροχή μέχρι και το τι μπορεί να του προσφέρει το κυλικείο.

Στα 60 χρόνια της Α’ Εθνικής χρησιμοποιήθηκαν 84 διαφορετικά γήπεδα. Άλλα… «βούλιαζαν» από αγώνες και από κόσμο, άλλα χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα για να εξυπηρετηθούν… τιμωρημένοι ή άστεγοι.

Το γήπεδο που από την αρχή πήρε… «στις πλάτες» το πρωτάθλημα ήταν το Στάδιο Καραϊσκάκη. Στην πρώτη κιόλας σεζόν έγιναν 61 αγώνες! Ολυμπιακός, Εθνικός, Προοδευτική και ΑΕ Νίκαιας το είχαν σαν έδρα, με δύο αγώνες κάθε αγωνιστική εκεί. Εκεί έγινε και το μπαράζ Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.


Σε παλιό και νέο γήπεδο -από το 2004 και μετά δηλαδή- έγιναν συνολικά 1512 αγώνες. Τετραψήφιος αριθμός αγώνων έχει φιλοξενηθεί και στην Τούμπα, καθώς πέρα από τον ΠΑΟΚ και ο Απόλλων Καλαμαριάς την χρησιμοποίησε σαν έδρα τα πρώτα χρόνια.

Επίσης το «Κλεάνθης Βικελίδης» τα πρώτα χρόνια συστέγαζε Άρη και Ηρακλή, ενώ στο γήπεδο του Πανιωνίου έπαιζε γηπεδούχος και ο Φωστήρας.

Υπάρχουν δύο γήπεδα, όπου έχει γίνει ένας και μοναδικός αγώνας Α’ Εθνικής. Το Δημοτικό Άρτας, όπου έπαιξαν στις 27 Φεβρουαρίου 1977 ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη, και το Δημοτικό Καλαμάτας, όπου στις 20 Απριλίου 2003 αγωνίστηκαν ο Ολυμπιακός με το Αιγάλεω.

Το «Σπύρος Λούης» μπήκε στη ζωή μας το 1984, αλλά λόγω χωρητικότητας και συνθηκών έγινε περιζήτητο τα πρώτα χρόνια.

Τα 10 γήπεδα όπου έχουν γίνει οι περισσότεροι αγώνες:

1512: «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (Πειραιάς) 1028: Τούμπας (Θεσσαλονίκη) 949: «Κλεάνθης Βικελίδης» (Θεσσαλονίκη) 947: Πανιωνίου ΓΣΣ (Αθήνα) 799: Καυτανζόγλειο (Θεσσαλονίκη) 776: «Σπύρος Λούης» (Αθήνα) 733: «Απόστολος Νικολαϊδης» (Αθήνα) 703: «Νίκος Γκούμας» (Αθήνα) 651: «Γεώργιος Καμάρας» (Αθήνα) 577: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (Ηράκλειο)

Σημείωση: Υπολογίζονται οι αγώνες που διεξήχθησαν, έστω αν και για κάποιο λόγο υπήρξε μηδενισμός. Δεν υπολογίζονται μηδενισμοί χωρίς να διεξαχθεί αγώνας. Σε περίπτωση επανάληψης ή συνέχισης αγώνα, υπολογίζεται μια φορά.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.