Νέα αύξηση κατά 40 εκατ. ευρώ στη δράση για τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων

featured image

Αύξηση των χρημάτων της δράσης που αφορά τη «μεταποίηση εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» (Δράση 4.2.1) κατά 40 εκατ. ευρώ αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έτσι, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέβηκε στα 440 εκατ. ευρώ.

Μέσω της επιπλέον χρηματοδότησης υπάρχει η δυνατότητα διευρυνθεί η βάση του πίνακα κατάταξης και να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θετικά αξιολογημένες επενδυτικές προτάσεις.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις έγιναν αποδεκτές προς στήριξη, πρέπει να προσκομίσουν στο διάστημα από 6 Απριλίου έως και 21 Απριλίου 2020, τα δικαιολογητικά οριστικής ένταξης που προβλέπονται στο θεσμικό πλαίσιο της Δράσης.


Όπως τονίζει το υπουργείο, εξαιτίας της τρέχουσας λόγω του κορονοϊού κατάστασης, θα δοθεί παράταση εφόσον απαιτηθεί και μετά την διάρκεια ισχύος των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης.

Η απόφαση και ο νέος πίνακας κατάταξης, θα αναρτηθεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες http://www.minagric.gr, http://www. agrotikianaptixi.gr και http://www.espa.gr.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, είχε ανακοινώσει την ενίσχυση του υπάρχοντος προϋπολογισμού κατά 28.312.000 ευρώ, με τα οποία εντάχθηκαν στην δράση επιπλέον 25 νέες πράξεις.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.