Το άγνωστο ταλέντο του Kenny Rogers

featured image

Ήταν πολλά, ο Kenny Rogers, ο οποίος στα 81 του άφησε, πριν λίγες ημέρες, τον μάταιο τούτο κόσμο: τραγουδιστής κάντρι με έφεση στα μουσικά κροσόβερ, ηθοποιός στην τηλεόραση, χαρτοπαίχτης που έπαιζε στα δάχτυλα την τράπουλα, ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων με κοτόπουλο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Πόσοι όμως ξέρουν ότι ήταν και ένας επιτυχημένος φωτογράφος;

Ο Rogers ήταν αφοσιωμένος στον φωτογραφικό φακό. Η αγάπη του για τη φωτογραφία τον οδήγησε, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, να καλλιεργήσει την τέχνη όταν άρχισε να τραβά φωτογραφίες της τότε συζύγου του, του μοντέλου Marianne Gordon και φίλων της. Στη συνέχεια, πήγε να σπουδάσει φωτογραφία στο πλάι του John Sexton – φωτογράφο τοπίου που είχε κάποτε δουλέψει ως βοηθός του θρυλικού Ansel Adams – και του διάσημου φωτογράφου πορτρέτων Yousuf Karsh.

«Είμαι ένας παρορμητικός εμμονικός» είχε δηλώσει το 2013 στο Sports and Entertainment Nashville. «Παρορμητικά εμπλέκομαι σε κάτι, και μετά αποκτώ εμμονή με αυτό. Αυτό συνέβη με τη φωτογραφία».


Κουβάλησε τη μηχανή του σε όλη την Αμερική και έτσι γεννήθηκε το άλμπουμ φωτογραφιών «Kenny Roger»s America», μια φωτογραφική περιήγηση σε τοπόσημα των ΗΠΑ (το άλμπουμ εκδόθηκε το 1986). Έναν χρόνο αργότερα, ακολούθησε το άλμπουμ «Your Friends and Mine», μια συλλογή πορτρέτων της Λουσίλ Μπολ, της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και άλλων διασημοτήτων.

Στην απονομή των βραβείων Academy of Country Music Awards 2004, ο Kenny πήρε τη φωτογραφική μηχανή του στα παρασκήνια για να απαθανατίσει διάσημα πρόσωπα της συγκεκριμένης μουσικής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων και της για μια ολόκληρη ζωή φίλης και συνεργάτιδας του, Ντόλι Πάρτον. Αυτές οι φωτογραφίες συγκεντρώθηκαν στο τρίτο και τελευταίο άλμπουμ του, το «This Is My Country» που εξέδωσε ο ίδιος το 2005.

Ανάμεσα στις τιμές που έλαβε ως φωτογράφος είναι ένα Honorary Masters of Photography το 2014 από την ένωση Professional Photographers of America και το βραβείο που για πρώτη φορά έδωσε για το σύνολο του έργου ενός φωτογράφου το International Photography Hall of Fame and Museum στο Σαιντ Λούις, το 2017.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.