Εφιαλτική πρόβλεψη μικροβιολόγου - «Ο ιός θα επιστρέψει πιο επιθετικός τον χειμώνα»

featured image

Ο πλανήτης ζει πλέον την καθημερινότητα του κορονοϊού και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το πότε θα τελειώσει όλο αυτό.

Ένα Αμερικανός μικροβιολόγος, ο Charles Gerba, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του ιού μέχρι τον Μάιο και απαισιόδοξος για την συνέχεια τον χειμώνα, κάνοντας λόγο για ακόμη περισσότερα κρούσματα και θανάτους!

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Ο Gerba, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, σύμφωνα με την Daily Star πως ο κορονοϊός δείχνει να ακολουθεί το μοτίβο της γρίπης, δηλαδή θα αποδυναμωθεί μόλις αρχίσει ο καιρός και ζεσταίνει.

Αυτά ήταν τα καλά νέα. Τα κακά, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τον Gerba, είναι πως τον χειμώνα ο κορονοϊός θα επιστρέψει πιο επιθετικός και προβλέπει νέα μεγαλύτερη καραντίνα σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και χιλιάδες ακόμα θανάτους!


«Είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Η ανησυχία μας έχει να κάνει με το γεγονός πως ο ιός μπορεί να μεταναστεύσει στο νότιο ημισφαίριο. Πιθανολογώ πως θα επιστρέψει τον χειμώνα, όπως και η γρίπη που επαναλαμβάνεται ανά σεζόν. Είναι μια τεράστια ανησυχία μας, αλλά με σιγουριά δεν μπορούμε να μιλήσουμε», δήλωσε ο Gerba.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά από εκείνες του Michael Skinner, καθηγητή Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στην Daily Telegraph που έκανε λόγο για ένα δεύτερο κύμα του ιού!

«Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Μπορεί να πέσει πολύ η μεταδοτικότητα το καλοκαίρι, όπως πολύς κόσμος περιμένει αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα δεύτερο κύμα, όπως εκείνο της γρίπης».

Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες εξεύρεσης ενός εμβολίου κατά του covid-19 συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς σε μια μάχη με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι να τεθεί σε παραγωγή πριν τον χειμώνα… [/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.