Κορονοϊός: «Οι ασθενείς αισθάνονται το άγχος του επικείμενου θανάτου»

featured image

Το άγχος του επικείμενου θανάτου είναι αυτό που νιώθουν οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, είπε μιλώντας στο Mega o αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, Αργύρης Τζουβελέκης, που εργάζεται στο νοσοκομείο Σωτηρία.

«Το βλέπεις στα μάτια τους, το αισθάνονται με συμπτώματα, με έντονη δύσπνοια. Έχουν αυτή την έντονη ανησυχία. Γι» αυτό τους υποστηρίζουμε και ψυχολογικά» ανέφερε.

«Ο κορονοϊός δεν είναι ο ιός της γρίπης, είναι πνευμονία που σε καθηλώνει και σε οδηγεί στον αναπνευστήρα» είπε ο κ. Τζουβελέκης, τονίζοντας πως επηρεάζει κυρίως άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, ωστόσο τα παιδιά μπορεί να γίνουν ασυμπτωματικοί φορείς. «Ο κίνδυνος είναι τεράστιος ειδικά για άτομα που έχουν νοσήσει σοβαρά» τόνισε.


Η κατάσταση στο Σωτηρία είναι ελεγχόμενη και το σύστημα  υγείας είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα κρούσματα που προσέρχονται. Ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί η ροή των ασθενών από κορωνοϊό τις επόμενες ημέρες ανέφερε.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει πληρότητα» είπε για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Σωτηρία. Όπως εξήγησε θα ανοίξει μια μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), η οποία διαθέτει υλικοτεχνικό προσωπικό για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Για τη συμπεριφορά των πολιτών υποστήριξε πως «ο Έλληνας πολίτης έχει επιδείξει μια σχετική ανωριμότητα» και πως «με τα καινούρια μέτρα αυτοί που δεν είχαν ατομική ευθύνη θα την αποκτήσουν μέσω εκφοβισμού».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.