Κορονοϊός - Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καναδάς δεν στέλνει αθλητές, «δεν μπορούν να γίνουν» λέει η Αυστραλία

featured image

Ο Καναδάς «έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μη στείλει ομάδες» αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή [το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας] η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Οι δύο επιτροπές «καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» να λάβουν την απόφαση «να αναβληθούν οι Αγώνες για έναν χρόνο», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωσή τους, κάτι που όπως αναφέρεται υποστηρίζουν επίσης επιτροπές των αθλητών, εθνικοί αθλητικοί οργανισμοί και η κυβέρνηση του Καναδά.

Ο Καναδάς κατέγραψε χθες αλματώδη αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, που ανήλθαν σε 20 ως τις 18:00 [τοπική ώρα· 00:00 ώρα Ελλάδας], από 13 την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων επίσης κατέγραψε αλματώδη αύξηση, στα 1.430 από 1.099 μία ημέρα νωρίτερα. Καταγράφονται κρούσματα και στις 10 επαρχίες του Καναδά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό έκλεισε τα σύνορα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός Τριντό έχει εξαγγείλει σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και τη στήριξη της καναδικής οικονομίας.


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «δεν μπορούν να διεξαχθούν τον Ιούλιο»

Στέλεχος της ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας εκτίμησε σήμερα πως είναι «σαφές» ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο το καλοκαίρι στο Τόκιο και πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός πλέον πρέπει να γίνει για το 2021.

«Είναι σαφές ότι οι Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν τον Ιούλιο», είπε ο αντιπρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής Ίαν Τσέστερμαν, επικεφαλής της αποστολής της χώρας που θα πάει στο Τόκιο.

Σε ανακοίνωσή της, η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε ότι οι αθλητές πρέπει να δώσουν την προτεραιότητα στην υγεία τους και την υγεία των οικείων τους και να προετοιμαστούν για τους αγώνες το 2021.

Οι δηλώσεις του Τσέστερμαν και η ανακοίνωση της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής ακολούθησαν την απόφαση του Καναδά να μη στείλει αθλητές στο Τόκιο τον Ιούλιο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άφησε χθες μισάνοιχτη την πόρτα στο ενδεχόμενο αναβολής, που ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα πως ίσως γίνει «αναπόφευκτη».

Ως χθες καταγράφονταν πάνω από 324.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και τουλάχιστον 14.396 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 σε 171 χώρες και περιοχές

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.