Προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού από τους Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες και εμπόρους

featured image

Δέσμη πέντε προτάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στις επιχειρήσεις, καταθέτει με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Αναλυτικότερα, αφού συγχαίρει τον πρωθυπουργό εκ μέρους όλων των σωματείων-μελών της, σχετικά με την άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και εξάπλωση του ιού, καθώς και για τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων, η διοίκηση της ΟΕΕΘ ζητά:


Την παράταση των προθεσμιών για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων κατά δύο μήνες για τη δήλωση και κατά τέσσερις για την πληρωμή αυτών. Την καθολική εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, καθώς και την οικονομική ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων, ακόμη και αυτών που η λειτουργία τους δεν έχει ανασταλεί ακόμη. Το πάγωμα όλων των τραπεζικών υποχρεώσεων σε ιδιώτες και επαγγελματίες, φυσικών και νομικών προσώπων, για το σύνολο της τραπεζικής οφειλής και όχι μόνο για το χρεολύσιο. Την παράταση του επταημέρου που ισχύει για τις επιταγές έως ότου επανέλθει η φυσιολογική λειτουργία της αγοράς. Την παράταση για την εξόφληση των ΔΕΚΟ και μη διακοπή καμίας παροχής σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα δίχως να χαθούν οι όποιοι διακανονισμοί που ενδεχομένως να υπάρχουν.

«Θα θέλαμε επίσης να σας επισημάνουμε πως πέρα από τα έκτακτα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή κρίνεται επιτακτική η ανάγκη λήψης επιπρόσθετων και εκτενέστερων μέτρων από την πλευρά της πολιτείας αλλά σε δεύτερο χρόνο και εφόσον έχει αποτιμηθεί το συνολικό μέγεθος της ζημίας που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία» επισημαίνεται στην επιστολή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.