Ρις Γουίδερσπουν: Η εξομολόγηση για τα όσα άσχημα βίωσε ως έφηβη στο Χόλιγουντ

featured image

Η ηθοποιός και κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγός Ρις Γουίδερσπουν, η οποία βρίσκεται στον χώρο της ψυχαγωγίας εδώ και τρεις δεκαετίες βλέπει αξιοσημείωτη πρόοδο σε θέματα φύλου, αλλά εκτιμά ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

«Θυμάμαι ότι συμμετείχα σε ταινίες, στις οποίες ήμουν η μοναδική γυναίκα στο πλατό και υπήρχαν 150 άντρες» αναφέρει η Ρις Γουίδερσπουν σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο τεύχος του Απριλίου 2020 του Vanity Fair. Για να προσθέσει: «Ίσως θα υπήρχαν μερικές γυναίκες στη γκαρνταρόμπα. Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί ότι τις έβρισκα και κολλούσα πάνω τους».

Η πρωταγωνίστρια και παραγωγός της επερχόμενης σειράς του Hulu, «Little Fires Everywhere» τονίζει, όπως και έκανε και στο παρελθόν, ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με κακοποίηση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τον Οκτώβριο του 2017, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι, όταν ήταν 16 ετών, έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από σκηνοθέτη, τον οποίο δεν κατονόμασε.

«Άσχημα πράγματα μου συνέβησαν. Δέχθηκα επίθεση, παρενοχλήθηκα. Δεν ήμουν απομονωμένη» επισημαίνει η Γουίδερσπουν. «Πρόσφατα δημοσιογράφος ζήτησε να μάθει γι αυτό. Μου είπε: “Λοιπόν, γιατί δεν μιλήσατε νωρίτερα;”. Και σκέφτηκα ότι είναι τόσο ενδιαφέρον να μιλάς με κάποια που βίωσε αυτά τα πράγματα και στη συνέχεια να την κρίνεις για τον τρόπο που αποφασίζει να μιλήσει γι «αυτά. Λες την ιστορία σου, όταν κρίνεις εσύ ότι ήρθε ο καιρός, όταν είσαι έτοιμη. Αλλά η ντροπή που προσπάθησε να μου προκαλέσει ήταν απίστευτη και στη συνέχεια έγραψε το πόσο εγωίστρια ήμουν επειδή δεν το αποκάλυψα νωρίτερα», τόνισε.


Η ηθοποιός είπε ότι υπήρχαν κάποια πράγματα που την εμπόδιζαν να μιλήσει νωρίτερα. Ένα από αυτά είναι ότι δέχθηκε επίθεση πολύ πριν από το οργανωμένο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης #MeToo.

«Δεν υπήρχε δημόσια τιμωρία πριν από 25 χρόνια, όταν αυτά τα πράγματα μου συνέβησαν» συνεχίζει. «Δεν υπήρχε ούτε ένα φόρουμ για να μιλήσω γι «αυτό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν έναν νέο τρόπο για να εκφράζονται οι άνθρωποι που εγώ δεν είχα. Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της εξουσίας και των αριθμών. Νομίζω ότι κρινόμαστε πάρα πολύ και αυτό είναι ατυχές επειδή είμαστε όλοι πρωτάρηδες σε αυτούς τους νέους καιρούς. Προσπαθούμε να βρούμε την ταυτότητά μας» σημειώνει.

Μεταξύ των άλλων ερωτήσεων η ηθοποιός καλείται να απαντήσει «πώς γίνεται τόσες πολλές γυναίκες να συζητούν για τη δική τους εμπειρία παρενόχλησης σε άρθρα και να φωτογραφίζονται να γέρνουν προς τα πίσω σε έναν καναπέ χωρίς να φοράνε κάτι κάτω από το σακάκι τους;».

Η Γουίδερσπουν απαντά παραπέμποντας στις απόψεις της 20χρονης κόρης της Έιβα, πατέρας της οποίας είναι ο πρώην σύζυγος τής ηθοποιού, Ράιαν Φίλιπ: «Η σεξουαλικότητα μιας γυναίκας δεν πρέπει να περιορίζεται, επειδή συζητά για τη συγκατάθεσή της. Θα πρέπει να μπορείτε να είστε ερωτικές, να επιδεικνύετε τη σεξουαλικότητά σας, επειδή η συγκατάθεση είναι συγκατάθεση, όπως και να έχει».

Στη συνέντευξη η ηθοποιός τονίζει ότι πάντα ήθελε να φαίνεται η αστεία πλευρά της και ότι δεν φαίνεσαι ξεπερασμένη όταν συνεχίζεις να είσαι αστεία. Τα είδωλα της, όπως εξηγεί, είναι η Νταϊάν Κίτον, η Γκόλντι Χον, η Χόλι Χάντερ, η Νάνσι Μέγιερς – έξυπνες και αστείες.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.