ΕΟΔΥ: Οι πρώτες λεπτομέρειες για το διευρυμένο πρόγραμμα ελέγχων κρουσμάτων κορονοϊού

featured image

Στο τέλος της καθιερωμένης ημερήσιας ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη και εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου για τον κορονοϊό και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας δέχτηκε ερωτήσεις.

Σε μια εκ αυτών αναφέρθηκε στο διευρυμένο πρόγραμμα ελέγχων που θα γίνεται από τον ΕΟΔΥ και στόχος του είναι η καταπολέμηση του ιού.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά δυο κατηγορίες ατόμων σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

«Η πρώτη κατηγορία είναι άτομα της κοινότητας που έχουν γριπώδη συνδρομή δηλαδή έχουν αυτό που ονομάζουμε βήχα και πυρετό άρα έχουν κλινική εικόνα συμβατή με τη νόσο. Σε αυτούς λέμε να μείνουν σπίτι και να μην πάνε στο νοσοκομείο και μεταδώσουν τον ιό.


Αυτή η διαδικασία έχει προκριθεί με εκατοντάδες κλιμάκια τα οποία είναι για όλη τη χώρα και θα παίρνουν δειγματοληπτικά δείγματα που θα ελέγχονται για να καταγράφεται ακόμα καλύτερα η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, είναι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον καθηγητή κύριο Γκίκα Μεγρεγκίνη, θα αφορά επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ώστε γρήγορα με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας να ιχνηλατούμε τα περιστατικά και να διακόπτουμε τον περαιτέρω κύκλο μετάδοσης στη χώρα μας.

Είναι και οι δυο στόχοι πολύ σημαντικοί» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.