Κορονοϊός: Τα μέτρα στήριξης εκτόξευσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

featured image

Άλμα ανόδου κατέγραψαν τα μεγαλύτερα Χρηματιστήρια της Ευρώπης σήμερα, καθώς οι αγορές φάνηκαν να συνειδητοποιούν το εύρος των μέτρων στήριξης που λαμβάνουν οι κεντρικές τράπεζες και τα κράτη για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ο δείκτης Dax έκλεισε στις 9.700,57 μονάδες, με άνοδο 959,4 μονάδων ή +10,98%. Ο δείκτης MDax από την άλλη έκλεισε στις 20.181,98 μονάδες, με άνοδο +7,14%. Να σημειωθεί πάντως ότι ο Dax από τις αρχές Ιανουαρίου έχει χάσει περίπου 27% της αξίας του.

Στο Λονδίνο, η άνοδος επιταχύνθηκε προς το κλείσιμο, με τον δείκτη FTSE-100 να εκτοξεύεται τελικά στις 5.446,01 μονάδες, αυξημένος κατά 452 μονάδες ή +9,05%. Εξίσου μεγάλη ήταν και η άνοδος στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον δείκτη CAC 40 να κερδίζει 328,39 μονάδες (+8,39%) και να κλείνει στις 4.242,70 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο δείκτης έκλεισε με πτώση 3,32%.


«Η αγορά έχει εντυπωσιαστεί από το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται από τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις» ενώ αναμένουν επίσης να μάθουν περισσότερα για το σχέδιο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που συζητείται στο Κογκρέσο, σχολίασε ο αναλυτής Ντανιέλ Λαρουτιρού της Dôm Finance.

Η Fed ανακοίνωσε χθες σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων και την απεριόριστη αγορά χρέους, καθώς και διάφορους μηχανισμούς άμεσης στήριξης των επιχειρήσεων, για να διαφυλάξει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Νωρίτερα σήμερα, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε επίσης ότι ενεργοποιεί ένα σχέδιο για να διευκολύνει τη ρευστότητα μέσω δανείων.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.