Τσιόδρας για κορονοϊό: Η δύσπνοια το κύριο κλινικό σύμπτωμα που δείχνει εξέλιξη προς σοβαρή πνευμονία

featured image

«Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έρχονται από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών ότι τουλάχιστον 2 με 3.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό» τόνισε σήμερα Πέμπτη ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Ο ίδιος ανακοίνωσε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 464.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, τα ποσοστά θανάτων είναι υψηλότερα για τους άνδρες από τις γυναίκες. Αφορά κυρίως άτομα με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και κακοήθειες.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μελέτη που έδειξε πολύ πρόσφατα πως υψηλός πυρετός σχετιζόταν με το να εμφανίσει κάποιος αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά μικρότερη πιθανότητα θανάτου, που δείχνει ότι ο πυρετός είναι μια σημαντική γραμμή άμυνας για αυτό τον ιό, όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Όλα αυτά δεν αλλάζουν την επιστημονική μας γνώση πως στη συντριπτική της πλειοψηφία θα είναι μια ήπια νόσος. Στους ανθρώπους χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα η θνητότητα παραμένει κάτω του 1%, ενώ σε αυτούς με υποκείμενα είναι μέχρι και 10 φορές υψηλότερη.

Η εμφάνιση δύσπνοιας είναι το κύριο κλινικό σύμπτωμα που δείχνει εξέλιξη προς σοβαρή πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια στα μέχρι τώρα προσεκτικά καταγεγραμμένα περιστατικά της νόσου από διεθνή μελέτη», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.