Το ΑΕΠ της Ιταλίας θα μειωθεί κατά 8% το πρώτο εξάμηνο του έτους λόγω κορονοϊού

featured image

Τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού μετρά σχεδόν κάθε ώρα η Ιταλία, καθώς εκτός από τους χιλιάδες νεκρούς και οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες, την ώρα που η καθημερινότητα στη γειτονική χώρα έχει διαφοροποιηθεί σε δραματικό βαθμό.

Ένα ακόμη νέο που αφορά τα όσα δεινά έφερε ο ιός, είναι πως το πρώτο εξάμηνο του έτους το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 8%, σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτο Οικονομικών και κοινωνικών ερευνών Ref.

Αρχικά, η σχετική μείωση είχε υπολογιστεί ότι στη χειρότερη περίπτωση δεν θα ξεπερνούσε το 3%, σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κέντρο ερευνών, η οικονομική ύφεση θα γίνει πιο αισθητή κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με δυνατότητα μιας κάποιας ενδεχόμενης ανάκαμψης μετά τον Ιούλιο.

Οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις οφείλονται στο ότι στο κλείσιμο πολλών εμπορικών δραστηριοτήτων προστίθεται τώρα και η βαθμιαία διακοπή της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενη υιοθέτηση ακόμη πιο αυστηρών μέτρων.

Στο μεταξύ, μόλις ετέθησαν σε απομόνωση από τις ιταλικές αρχές δυο καθολικά μοναστήρια στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (στην οδό Καζιλίνα και στο χωριό Γκροταφεράτα), στα οποία 57 μοναχές βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.