Σταϊκούρας: Ενα δισ. στις επιχειρήσεις, ένα δισ. σε 700.000 εργαζόμενους

featured image

Στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που θα ανακοινώσει την Τετάρτη η κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων της εξάπλωσης του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», o υπουργός των Οικονομικών σημείωσε ότι τα μέτρα που θα εξαγγελθούν σήμερα είναι το δεύτερο πακέτο που ανακοινώνεται.

Το πακέτο που ανακοινώνεται έχει δημοσιονομικό κόστος δύο δισ. ευρώ. «Το ένα θα πάει προς τις επιχειρήσεις. Το υπόλοιπο ένα δισ. σε 700.000 εργαζόμενους. Όταν λέμε εργαζόμενους εννοούμε τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που κλείνουν, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και πολίτες οι οποίοι έχουν δικές τους δουλειές», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ανακοινωθεί κυβερνητική πρωτοβουλία για τα ενοίκια, «στις περιπτώσεις που κάποιοι επιχειρηματίες κλείνουν με κυβερνητική εντολή».

Επιπλέον, άφησε να εννοηθεί ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από το νέο έτος αλλά και πως ο φετινός ΕΝΦΙΑ δεν θα μειωθεί.

Για τις δόσεις και ρυθμίσεις χρεών, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η τετράμηνη αναστολή καλύπτει όσες επιχειρήσεις πλήττονται.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι το υπουργείο του και η κυβέρνηση οφείλουν να δρουν «προληπτικά και προνοητικά, γιατί δεν ξέρουμε πόσο διαρκέσει και με τι ένταση αυτή η κρίση».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.