Η αισχροκέρδεια ζει και βασιλευει - Εργοδοτική αυθαιρεσία, κρατική αδιαφορία: 50 εργαζόμενοι call-center πουλάνε μάσκες και αντισηπτικά στοιβαγμένοι σε 40 τ.μ.! (Video)

featured image

Βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr αποκαλύπτει τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι στα call centers που κάνουν «χρυσές δουλειές» πουλώντας μάσκες και αντισηπτικά στην εποχή του κορωνοϊού έχοντας επιμηκύνει τα ωράρια λειτουργίας τους καθώς μάσκες προστασίας και αντισηπτικά «φεύγουν» όπως το φρέσκο ψωμί.

Οι σοβαρές ελλείψεις στα φαρμακεία, ειδικά σε μάσκες προστασίας, είναι «βούτυρο στο ψωμί» για κάποιους επιχειρηματίες που καταφέρνουν να εξασφαλίσουν εμπόρευμα το οποίο και διαθέτουν στην αγορά με υπηρεσίες telemarketing, στήνοντας τηλεφωνικά κέντρα, το χρησιμο εργαλείο, δηλαδή, που αντισταθμίζει την έλλειψη διαπροσωπικής επικοινωνίας «πρόσωπο με πρόσωπο».


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Επειδή, όμως, υπάρχει μεγάλη ζήτηση, οι υπεύθυνοι των call centers προκειμένου να ανταπεξέλθουν, επιμηκύνουν τα ωράρια των υπαλλήλων τους, οι οποίοι αντί για οκτάωρο, χτυπάνε 12ωρα και μάλιστα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες που συμβαλουν στη μετάδοση του κορωνοϊού.


Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο, περίπου 50 εργαζόμενοι, ο ένας δίπλα στον άλλον στοιβάζονται μέσα σε ένα χώρο που δεν υπερβαίνει τα 40 τ.μ., όντας υποχρεωμένοι να συνυπάρχουν. προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι των πωλήσεων που έχουν θέσει οι εργοδότες τους, οι οποίοι αδιαφορούν για τους κινδύνους που διατρέχουν τους εργαζόμενους ο ένας να μεταδώσει στον άλλον τη νόσο.

Σε άλλη καταγγελία που εστάλη στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μητέρα εργαζόμενου σε call center αναφέρεται στις άθλιες συνθήκες εργασίας, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα δεδομένου ότι τίθεται μείζον θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην καταγγελία της: «Αγαπητοί κύριοι, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι οι συνθήκες εργασίας σε τηλεφωνικά κέντρα είναι άκρως επισφαλείς και επικίνδυνες ως προς τη δυνατότητα μετάδοσης του ιού. Η απόσταση μεταξύ των εργαζομένων είναι είναι 10-20 cm και στοιβάζονται περίπου 30 άτομα στον ίδιο χώρο. Παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την υγεία όλων μας».

Εκεί άραγε θα φτάσουν τα επισημα φώτα και οι κάμερες με τους υπουργούς ή θα έχουμε μόνο ως εικόνα υπουργούς της κυβέρνησης με φόντο τα πεντακάθαρα και «αποστειρωμένα» σούπερ μάρκετ που τους υποδέχτηκαν για τα σχετικά πλάνα;

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.