Δώρο Πάσχα 2020: Τα σενάρια για το πότε θα καταβληθεί

featured image

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε σήμερα 19 Μαρτίου ότι το δώρο του Πάσχα για το 2020 θα καταβληθεί στους εργαζόμενους παρά την κρίση με τον κορονοϊό, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί το πότε.

Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι της κυβέρνησης θέλει το δώρο Πάσχα να καθυστερήσει να δοθεί στους εργαζόμενους. Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι να δοθεί τον Ιούνιο που όπως όλα δείχνουν θα είναι καλύτερα τα πράγματα με τον κορονοϊό.

Η συγκεκριμένη εκδοχή στηρίζεται στην λογική ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τώρα την δυνατότητα να καταβάλουν, πέραν του μισθού και το Δώρο Πάσχα, αλλά και το ότι το δώρο θα πρέπει να πέσει στην αγορά όταν η οικονομική δραστηριότητα θα έχει επανέλθει σε κάποια υποτυπώδη επίπεδα και όχι τώρα που όλα είναι παγωμένα.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές και αν η καταβολή του δώρου του Πάσχα αφορά όλες τις επιχειρήσεις είτε έχουν βάλει λουκέτο λόγω κορονοϊού είτε όχι.

Αυτό δηλαδή που μέλλει να καταδειχθεί είναι το εάν τελικά η πιθανή απόφαση για τη μετάθεση της καταβολής του Δώρου Πάσχα θα είναι προαιρετική ή υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.

Οι διευκρινίσεις αναμένεται να δοθούν την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Μητσοτάκης: Έκτακτο δώρο Πάσχα για γιατρούς και νοσηλευτές – Μέχρι τέλος Απριλίου το επίδομα των 800 ευρώ

Με μήνυμα του στον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το δώρο Πάσχα για το 2020 θα δοθεί στους εργαζόμενους ενώ ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί έκτακτο δώρο σε γιατρούς και νοσοκόμους.


Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κρίση του κορονοϊού τόνισε ότι «το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται. Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία».

Και συμπλήρωσε: «Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σήμερα, ανακοινώνω ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον άλλα τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ.

Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή πρόσθετης ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Κατά συνέπεια, μπορώ σήμερα να ανακοινώσω ότι επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε πιο γρήγορα μέτρα αλλά δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματικά θα είναι.

Σας ζητώ να μην γκρεμίσουμε τώρα όσα έχουμε χτίσει. Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ»

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.