Η «κατάρα» της Ιαπωνίας από το 1940 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες

featured image

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ανακοίνωσε σήμερα (24/3) την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού με τη χώρα να έχει αποκτήσει «κατάρα» με την τέλεση της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης.

Η ΔΟΕ και το Τόκιο, έπειτα από πολλές αντιδράσεις, αναγκάστηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση, με τους Αγώνες να παίρνουν παράταση για έναν χρόνο και να διεξάγονται στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» το καλοκαίρι του 2021.

Η Ιαπωνία, ωστόσο, φαίνεται πως έχει μία… κατάρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς υπάρχει και η αναβολή του 1940.


Οι Ιάπωνες το 1936 πήραν το χρίσμα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1940, ωστόσο ο πόλεμος με την Κίνα και η έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου οδήγησαν στην οριστική αναβολή.

Το 1938, με την Ιαπωνία να χρειάζεται πόρους για τις μάχες με την Κίνα (σ.σ. γνωστός και ως Β΄ Σινοϊαπωνικός Πόλεμος), ήρθε η απόφαση από το Τόκιο για την παραίτησή του από τη διοργάνωση των Αγώνων, ενώ έως τότε οι Ιάπωνες υποστήριζαν πως οι Ολυμπιακοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Έτσι, λοιπόν, η ΔΟΕ αποφάσισε να αναθέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ελσίνκι, ωστόσο η έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή τους και αναβλήθηκαν οριστικά, όπως συνέβη και με τους επόμενους Αγώνες του 1944 στο Λονδίνο.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.