Ο μυστηριώδης ιός Yaravirus ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία - Πώς πήρε το όνομά του

featured image

Επιστήμονες στη Βραζιλία ανακάλυψαν ένα νέο μυστηριώδη ιό, τον οποίο ονόμασαν Yaravirus, χωρίς να έχουν αναγνωρίσει τα γονίδιά του.

Σύμφωνα με τον Independent o Yaravirus συλλέχθηκε από μία αμοιβάδα, σε τεχνητή λίμνη της Βραζιλίας και ήταν σημαντικά μικρότερους από τους ιούς που συνήθως μολύνουν τις αμοιβάδες.

Ο συγκεκριμένος ιός πήρε το όνομά του από τη «Yara», γνωστή και ως «Iara» η οποία είναι η «μητέρα των υδάτων» και αντιπροσωπεύει μία όμορφη γοργόνα στη βραζιλιάνικη μυθολογία, η οποία δελεάζει τους ναυτικούς για να ζήσουν για πάντα μαζί της.


Ακόμη οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν τα γονίδια του συγκεκριμένου ιού, καθώς πάνω από το 90% προέρχεται από γονίδια που δεν είχαν βρεθεί σε καμία προηγούμενη έρευνα.

Scientists discover mysterious virus with no recognisable genes https://t.co/8rRBAb4Svc

— The Independent (@Independent) February 9, 2020

Η ομάδα που εξέτασε τον ιό, δήλωσε μεταξύ άλλων στο επιστημονικό bioRxiv: «Αναφέρουμε την ανακάλυψη του Yaravirus, μιας νέας γενιάς ιού αμοιβάδας, με μία αινιγματική προέλευση».

Ο ιολόγος Τζόνατας Αμπραχάο, του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Minas Gerais στη Βραζιλίας, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα ήταν ενδεικτικά για το πόσο ακόμη χρειάζεται να καταλάβουμε για τους ιούς.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.