Πάστα ταψιού με σοκολατένια μους και γλάσο μπανάνας: Ίσως το πιο νόστιμο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε

featured image

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό γλυκό από εκείνα που φτιάχνατε μέχρι και σήμερα; Μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες και να δημιουργήσετε ένα φανταστικό γλυκό, το οποίο είναι βέβαιο πως θα το λατρέψουν όλοι.

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

Για το πσντεσπάνι:
– 270 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 2 μεσαία αυγά
– 80 γραμμάρια κακάο
– 430 γραμμάρια χυμό μπανάνα
– 200 γραμμάρια ηλιέλαιο
– 150 γραμμάρια ζάχαρη
– 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια

Για το γλάσο:
– 400 γραμμάρια ζαχαρούχο
– 400 γραμμάρια χυμό μπανάνα
– 50 γραμμάρια κορν φλάουρ

Για τη μους σοκολάτας:
– 600 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά
– 200 γραμμάρια κουβερτούρα

Για το στολισμό:
– Νιφάδες κουβερτούρας 25Χ30 εκατοστά

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής


– Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας πολύ καλά σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη.
– Συνεχίζουμε ρίχνοντας τον χυμό μπανάνας και το ηλιέλαιο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Ρίχνουμε το αλάτι και την υγρή βανίλια.
– Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
– Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο μόλις ψηθεί και κάνουμε τρύπες με την πίσω πλευρά από μια κουτάλα.
– Συνεχίζουμε κάνοντας το γλάσο και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο,τον χυμό μπανάνας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να ρευστοποιηθεί.
– Επειτα το ρίχνουμε ζεστό πάνω στό παντεσπάνι και το στρώνουμε με μια μαριζ.
– Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

– Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την μους σοκολάτας σπάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα.
– Ρίχνουμε στην κουβερτούρα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
– Έπειτα αφού έχει λιώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
– Ενσωματώνουμε από την σαντιγί στην κουβερτούρα 2,3 κουταλιές και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί το μείγμα ανακατεύοντας καλά.
– Βγάζουμε το ταψί απο το ψυγείο και στρώνουμε την μους να πάει παντού.
– Πασπαλίζουμε νιφάδες κουβερτούρας παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
– Μετά από 2 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο πεντανόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε όλοι.

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου