Ασφαλιστικό: Πίνακες και παραδείγματα με τα νέα δεδομένα σε εισφορές και συντάξεις

featured image

Πίνακες και παραδείγματα «που αποδεικνύουν έμπρακτα τα οφέλη των συνταξιούχων και τονίζουν ξεκάθαρα τις μεγάλες διαφορές του νέου ασφαλιστικού νόμου με το νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ» έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας «ενόψει της σημερινής κατάθεσης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής».

Σε γραπτή δήλωσή του, με τίτλο «ασφαλιστική μεταρρύθμιση ευνοϊκή για όλους – με θετικό πρόσημο για κοινωνία, οικονομία, ανάπτυξη», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σημειώνει πως με το νέο ασφαλιστικό νόμο, τα οφέλη για τους παλιούς και τους νέους συνταξιούχους που έχουν 30 ασφαλιστικά χρόνια και άνω είναι σημαντικά περισσότερα, ενώ, με το νέο σύστημα εισφορών, η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, θα είναι ωφελημένη, καθώς, συνδυαστικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις, θα αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημά της.


Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα, όπως διαμορφώνεται πλέον, αφήνει στο παρελθόν το στρεβλό, άδικο και αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να σταθεί αρωγός των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και να ευνοήσει ιδιαίτερα τους σημερινούς και νέους εργαζόμενους, ενισχύοντας την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη.

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήρθε, για να μείνει και να καθιερώσει, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, ένα νέο, σύγχρονο, ευέλικτο και δίκαιο περιβάλλον κοινωνικής ασφάλισης, καλλιεργώντας εκ νέου την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους τους ασφαλισμένους» διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθούν οι πίνακες:

I. Συντάξεων

II. Εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και νέων

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.