Κικίλιας για κορονοϊό: Εάν υπάρξει περιστατικό θα φροντίσουμε να διακόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης

featured image

«Το θέμα του νέου ιού είναι θέμα δημόσιας υγείας που απασχολεί όλο τον πλανήτη, το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στην Κίνα που λαμβάνει πολύ σημαντικά μέτρα για τον περιορισμό του, αλλά ο ιός δεν έχει σύνορα», όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο νέο κορονοϊό.

Μιλώντας στον Αντέννα, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όσα συζητήθηκαν χθες στην έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ, εξηγώντας πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί συμφώνησαν πως πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του ΠΟΥ αλλά και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κικίλιας κατέθεσε πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Συνιστώ και θα πάρω μέτρα αν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όχι με ραθυμία και μη υπολογίζοντας τις σημαντικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτός ο ιός για τη δημόσια υγεία. Δεν θα σπείρουμε τον πανικό, θα ενημερώνουμε σωστά και θα παίρνουμε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση τα ενδεδειγμένα μέτρα» τόνισε ο υπουργός.


Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως απαγόρευσε τις παράλληλες εξαγωγές γνωστού αντιικού φαρμάκου, υπάρχουν πολλαπλοί έλεγχοι σε φαρμακαποθήκες και σε φαρμακεία. «Μερίδιο ευθύνης στην κερδοσκοπία έναντι του Έλληνα πολίτη μπορεί να έχουν όλοι, σε πιο μεγάλο ή πιο μικρό βαθμό» είπε χαρακτηριστικά.

Φέτος στη χώρα μας εμβολιάστηκαν ένα εκατομμύριο περισσότεροι πολίτες από πέρσι, πάνω από τρία εκατομμύρια συνολικά, όπως είπε, «και πετύχαμε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας απέναντι στον ιό».

«Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα λάβει αν χρειαστεί συγκεκριμένα μέτρα για αυτούς που προσπαθούν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, κι αυτό είναι ενάντια στο δημόσιο καλό, κανείς δεν έχει δικαίωμα να πανικοβάλλει τον κόσμο» πρόσθεσε.

Δεν είναι μόνο οι μάσκες, σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής όπως το πλύσιμο των χεριών. «Το λέω αυτό καταρχάς για την γρίπη» είπε.

Αναφορικά με τον κορονοϊό, όπως είπε, «υπάρχει μία πιθανότητα μέσα σε όλα τα περιστατικά που ελέγχουμε- κάποια έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι άλλα πολλά όχι- να υπάρξει κι ένα περιστατικό. Τότε αμέσως εμείς θα φροντίσουμε να διακόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης και να δούμε από πού έχει προέλθει, και να θωρακίσουμε τον πληθυσμό» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.