Χρυσάνθη Ντάφλου: Η σχέση με τον Γουλανδρή, ο χωρισμός, η σύλληψη για κλοπές και η καταδίκη χωρίς αναστολή

featured image

Χρυσάνθη Ντάφλου: Από μια φίλη της η οποια την φιλοξενούσε για πολλά χρόνια στο σπίτι της εκλεψε πράγματα αξίας 177.000 ευρώ.

Χρυσάνθη Ντάφλου: Στα 57 της

Μόνο που εδώ και μήνες στα πενήντα εφτά της πλέον χρόνια η πάλαι ποτέ φιλόδοξη γυναίκα, αυτή που συστηνόταν ακόμη ως κ. Γουλανδρή-όποτε το έκρινε απαραίτητο-κατέρρευσε όταν καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή, χωρίς η έφεσή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, για κλοπή και απάτη. Είχε προηγηθεί μια υπεροπτική όπως χαρακτηρίστηκε απολογία από την Ντάφλου, η οποία υποστήριξε ότι δεν έκλεψε τίποτε γιατί δεν είχε ανάγκη να το κάνει, ενώ τόνισε και πάλι την σχέση της με τον Λεωνίδα Γουλανδρή, η οποία όμως έχει τελειώσει εδώ και δύο δεκαετίες.

Η σχεδιάστρια το είχε ξανακάνει στο παρελθόν, όταν προσέλαβε την «κολλητή» της όπως πίστευε, ως υπάλληλο στο κατάστημά της στην Βουκουρεστίου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και διαπίστωσε όπως αποκαλύπτεται από την δικογραφία, ότι την έκλεβε συστηματικά. Όταν η τελευταία το παραδέχτηκε με ντροπή, την απέλυσε χωρίς να κινηθεί δικαστικά εναντίον της, πιστεύοντας ότι θα το εκτιμούσε. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Χρυσάνθη Ντάφλου κατάφερε να έρθει κοντά σε αυτό που αποκαλούμε υψηλή κοινωνία, χάρη στην σχέση της με τον κ. Λεωνίδα Γουλανδρή, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Χρυσάνθη Ντάφλου: Καταδίκη χωρίς αναστολή

Στην αίθουσα των δικαστηρίων της Ευελπίδων η 55χρονη γυναίκα που δικαζόταν για απάτη και κλοπή. Άκουγε απαθής τις καταθέσεις για τα όσα είχε κάνει όχι σε κάποια τυχαία γυναίκα, αλλά την κολλητή. Ηταν από τα παιδικά τους χρόνια-φίλη της, την σχεδιάστρια κ. Ελένη Κοντορούση. Ελάχιστοι θα αναγνώριζαν στο πρόσωπό της άλλοτε αγέρωχη και υπεροπτική «Χρύσα του Kiku». Όπως έμαθαν όλοι στους κοσμικούς κύκλους των Αθηνών, την Χρυσάνθη Ντάφλου. Ακόμη πιο λίγοι ίσως, θα πίστευαν ότι η πρώην σύντροφος του κ. Λεωνίδα Γουλανδρή. Με τον οποίο χώρισε το 1999-2000, θα εξακολουθούσε χρόνια αργότερα να συστήνεται ως σύντροφός του. Χρησιμοποιεί το όνομά του για να μένει στον Αστέρα μέρες ολόκληρες, αφήνοντας χρέος χιλιάδων ευρώ ανεξόφλητο.

Τις δύο φορές που βοήθησε την Ντάφλου να σταθεί στα πόδια της, αυτή της το ξεπλήρωσε με κλοπές, όπως αναφέρεται στην μήνυση της, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα.
Σύμφωνα με αυτή, την πρώτη φορά η Χρυσάνθη Ντάφλου που δούλευε σαν υπάλληλος στο μαγαζί της, οικειοποιήθηκε πολλές φορές μέρος των εισπράξεων και χρήματα που έπαιρνε απο πελάτισσες, πουλώντας φορέματα κατά την απουσία της κ. Κοντορούση, χωρίς να κόβει αποδείξεις. Την δεύτερη κι ενώ η σχεδιάστρια την φιλοξενούσε σπίτι της για μήνες ολόκληρους, η «Χρύσα του Kiku» όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά έκλεψε ρολόγια, κοσμήματα και ρούχα συνολικής αξίας 177.000 ευρώ.

Νύχτες στο Κολωνάκι

Το Κολωνάκι και οι high παρέες στα στέκια της δεκαετίας του ογδόντα ήταν ο μόνιμος στόχος της. Διαθέτοντας μια γοητεία και έναν μυστικισμό που εξίταρε πολλούς, εισχώρησε σε δεκάδες παρέες προκειμένου να συναντήσει τους ανθρώπους που θα την βοηθούσαν να το πετύχει. Ρουφούσε σαν σφουγγάρι συμπεριφορές και νοοτροπίες, ενώ εντρύφησε στο dress code που θα της έδινε τον απαραίτητο αέρα, αποφεύγοντας πάντα να μιλάει πολύ για την ίδια. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 φεύγει από την οικογενειακή κατοικία και μένει για ένα χρόνο στο σπίτι της κολλητής της Ελένης Κοντορούση.


Η τελευταία την βοηθάει να να νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα στην Χάρητος, της το επιπλώνει και την προσλαμβάνει υπάλληλο στην μπουτίκ της μέχρι το 1986, όταν ανακαλύπτει ότι την κλέβει.
Η Ντάφλου έχει κάποια χρήματα για να κινηθεί και φέρεται να απασχολείται περιστασιακά σε δουλειές, αφού ο χαρακτήρας της και η συμπεριφορά της δεν την βοηθούν να μείνει για πολύ καιρό.
Η γνωριμία της ένα βράδυ με τον κ. Λεωνίδα Γουλανδρή θα σημαδέψει την ζωή της για πάντα, ειδικά από την στιγμή που θα γίνει σύντροφός του, λανσάροντας ένα γοητευτικό προφίλ που αρέσει στον επιχειρηματία.

Χρυσάνθη Ντάφλου: Η ζωή μετά και ο τζόγος

Αυτοί που την γνώρισαν καλά λένε ότι μετά τον χωρισμό της από τον επιχειρηματία. Η Ντάφλου δεν συνήλθε ουσιαστικά ποτέ, ζώντας ένα μεγάλο συναισθηματικό κενό. Η αποχώρησή της από το Kiku σύμφωνα με τα όσα ψιθυρίζονταν στο Κολωνάκι έδειξε και την γενναιοδωρία του κ. Γουλανδρή στην πρώην σύντροφό του. Η Χρυσάνθη Ντάφλου βρίσκεται ιδιοκτήτρια δύο διαμερισμάτων στην Πεύκη εκατό και εκατόν τριάντα τετραγωνικών μέτρων. Λαμβάνει ως αποζημίωση τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ. Ο επιχειρηματίας φέρεται να της έδωσε άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ σαν δώρο. Ξεκινήσει μια δική της επιχείρηση. Θα υπέθετε κανείς ότι με τόσα χρήματα η πρώην βασίλισσα του Kiku θα μπορούσε άνετα να ξεκινήσει μια δική της δουλειά. Η να επενδύσει τα χρήματά της, όμως η συνέχεια διέψευσε τους πάντες.

Οι κλοπές και η σύλληψη

Εκεί αρχίζει σταδιακά να κλέβει κοσμήματα της φίλης της και ρολόγια του συζύγου της Κοντορούση. Καθώς και μετρητά που υπήρχαν στο σπίτι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην μήνυση της η σχεδιάστρια. Η Κοντορούση αντιλαμβάνεται τις κλοπές τον Δεκέμβριο του 2013. Όταν αναζητά κάποια κοσμήματα που είχε φορέσει σε βραδινή της έξοδο, τα οποία δεν βρίσκει. Ψάχνοντας ανακαλύπτει ότι λείπουν και άλλα πράγματα. Όπως συλλεκτικά ρολόγια του συζύγου της, αλλά και κουστούμια του γιου της. Όταν πιέζει την Ντάφλου, αυτή τελικά παραδέχεται τις κλοπές.

Μετά από έντονη λογομαχία και αφού είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Η Ελένη Κοντορούση και ο σύζυγός της Αριστομένης Γερμάνης κατέθεσαν μήνυση κατά της Ντάφλου. Τη περασμένη Δευτέρα η πασίγνωστη «Χρύσα του Kiku» έδωσε το παρόν στο δικαστήριο. Χωρίς δικηγόρο στο πλευρό της, αφού δεν είχε χρήματα να τον πληρώσει. Η έδρα όρισε αυτεπάγγελτα τον συνήγορό της. Ούτε κι αυτός όμως κατάφερε να γλιτώσει την Ντάφλου από την μοίρα της. Εμφανίστηκε αγέρωχη και με έπαρση στην απολογία της αρνούμενη τα πάντα. «Εγώ είμαι μια πρώην Γουλανδρή και δεν έχω ανάγκη να κλέψω τίποτε». Είπε μεταξύ άλλων ενώ κατηγόρησε την Κοντορούση ότι της είχε πάρει δικά της φορέματα!

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.