«Ο Ιρλανδός»: Η γκανγκστερική ζωή του πιο αδίστακτου μαφιόζου που γνώρισε ποτέ η Αμερική

featured image

Ο  Φρανκ Σίραν γνωστός και ως «ο Ιρλανδός», αναλάμβανε όπως λέμε στην εποχή μας συμβόλαια θανάτου λέγοντας για να μη γίνεται αντιληπτός το συνθηματικό «βάφω σπίτια» καθώς έβαφε με το αίμα  των θυμάτων του τους τοίχους.

Σε ό,τι αφορά τις «ξυλουργικές εργασίες»  ήταν και αυτές «κομμάτι» της δουλειάς του Σίραν καθώς ήταν το καθάρισμα του χώρου προκειμένου στη συνέχεια να μη μείνουν ίχνη για τους ερευνητές της αστυνομίας.

Η ζωή του αποτέλεσε έμπνευση του Μάρτιν Σκορσέζε

Η ζωή του «Ιρλανδού» ήταν εξαιρετικά πολυτάραχη και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον σπουδαίο σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε ο οποίος πήρε μαζί του ένα υπέρλαμπρο καστ ηθοποιών και έχοντας από πίσω του την χρηματοδότηση του Netflix δημιούργησε την πιο ακριβή του ταινία η οποία κατέκτησε ήδη 10 υποψηφιότητες για την επερχόμενη απονομή των Όσκαρ! Η παρουσία, άλλωστε, των Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ένα καλό… σημάδι πως θα κατακτήσει κάποια από αυτά.

Who is Who

Ο Φρανκ Σίραν γεννήθηκε το  1920 στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.  Η οικογένειά του ήταν από την Ιρλανδία και όλοι τους πιστοί καθολικοί. Ο Φρανκ ήταν ένας εντυπωσιακός άνθρωπος που έβλεπε τον κόσμο από τα 1,93 μέτρα, με μια τρομακτική σωματική διάπλαση.

Διακρίθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ήταν στην στρατιωτική αστυνομία κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ και εξοργισμένος μετά από αυτό δήλωσε εθελοντής στην πολεμική αεροπορία. Υπηρέτησε συνολικά 411 ημέρες και πήρε μέρος, μεταξύ άλλων, στην απόβαση των συμμάχων στη Σικελία και στη Γερμανία.

Ο χαρακτήρας του Σίραν φάνηκε ήδη από εκείνες τις ημέρες αφού όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος συμμετείχε σε μάχες που είχαν τον χαρακτήρα μακελειού και δεν ακολουθούσαν κανένα πολεμικό κανόνα. Ο Σίραν κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου. Για μια τέτοια σφαγή αιχμάλωτων Γερμανών στρατιωτών, μάλιστα, ο Σίραν είχε πει πως «δεν είχα κανένα ενδοιασμό να κάνω αυτό που έπρεπε».

Μετά τον στρατό έπιασε δουλειά ως  εκτελεστής

Απολύθηκε από τον στρατό τον Οκτώβριο του 1945 και σχεδόν αμέσως έπιασε «δουλειά» σαν εκτελεστής δίπλα στα αφεντικά της μαφίας Ράσελ Μπουφαλίνο και Άντζελο Μπρούνο. Αυτός αναλάμβανε όλες τις δύσκολες δουλειές της «οικογένειας» του Σικελού Ράσελ Μπουφαλίνου και λέγεται πως είχε διαπράξει τουλάχιστον 25 εν ψυχρώ εκτελέσεις!

Πέθανε τον Δεκέμβριο του 2003, σε ηλικία 83 ετών, χτυπημένος από καρκίνο!


Ο μύθος γύρω από το όνομά του

Ο ίδιος έλεγε πως συμμετείχε στην επέμβαση των ΗΠΑ στον κόλπο των Χοίρων κατά του Φιντέλ Κάστρο αλλά και πως είχε πλήρη γνώση της δολοφονίας του Τζόν Κένεντι. Πριν καν γίνει φυσικά!

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του συνδικαλιστή Τζίμι Χόφα

Ο Τζίμι Χόφα ήταν πρόεδρος για πάνω από 10 χρόνια στο συνδικάτο «Τeamsters» το οποίο υπό την καθοδήγησή του έφτασε να έχει 1,5 εκατομμύρια μέλη! Το καλοκαίρι του 1975 η επικαιρότητα στις ΗΠΑ σημαδεύτηκε από την μυστηριώδη εξαφάνιση του ισχυρότερου συνδικαλιστή στη χώρα.

Το ζήτημα, ωστόσο, με τον Χόφα ήταν πως χρησιμοποιούσε μαφιόζικες πρακτικές για να κάνει τις δουλειές του ενώ πολλές από τις απεργίες που είχε προκηρύξει την περίοδο της κυριαρχίας του ήταν «στοχευμένες» με στόχο να πιέζει συγκεκριμένους εργοδότες και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του «Τeamsters».

Ο Χόφα δε δίσταζε να κλείνει συμφωνίες με τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα

Στην αρχή η μαφία τον προστάτευε και εκείνος τη χρηματοδοτούσε. Όμως ο Χόφα άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτος και απέκτησε πολλούς εχθρούς ενώ καταδικάστηκε και μπήκε στη φυλακή για υπεξαίρεση. Επί προεδρίας Νίξον κέρδισε την ελευθερία του με την προϋπόθεση να μείνει μακριά από το συνδικάτο. Εκείνος δεν συμμορφώθηκε και επιχείρησε να επανεκλεγεί πρόεδρος. Πριν φτάσουν στις κάλπες, ωστόσο, τα μέλη του συνδικάτου, ο Χόφα εξαφανίστηκε. Ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί του ήταν η γυναίκα του.

Ο Τζίμι Χόφα και η σύζυγός του

Ο Χόφα είχε πάει σε ένα εστιατόριο έξω από το Ντιτρόιτ για να συναντήσει τρεις άνδρες. Όταν είδε πως αργούν της τηλεφώνησε και της είπε πως αν δεν εμφανιστούν τα επόμενα λεπτά θα φύγει. Μετά από λίγη ώρα αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον Χόφα να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει μαζί με τρεις άνδρες. Από τότε δεν τον ξαναείδε κανείς.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του πτώματος του Τζίμι Χόφα

Το πτώμα του Χόφα δεν βρέθηκε ποτέ. Ούτε βέβαια ποιος τον σκότωσε. Η αστυνομία, πάντως, τον θεωρεί και επίσημα νεκρό από το 1982. Λένε πως αυτοί που τον σκότωσαν τον έθαψαν στα θεμέλια του γηπέδου των Giants ή εκεί που βρίσκεται σήμερα ο αυτοκινητόδρομος του Ντιτρόιτ…

Το τρίωρο κινηματογραφικό έπος για τη ζωή του «Ιρλανδού»

Φημολογείται πως όταν ο Χόφα είδε μπροστά του τον Σίραν έγινε ο διάλογος με το «βάψιμο» του σπιτιού που διαβάσατε στην αρχή.

Όλη αυτή η ιστορία ήρθε κοντά μας μέσω μιας επικών διαστάσεων γκανγκστερικής ταινίας διάρκειας τριών ωρών η οποία έχει την υπογραφή του σπουδαίου σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε με το σενάριο να το έχει επιμεληθεί ο Στιβ Ζάιλιαν (Η λίστα του Σίντλερ).

Τον Σίραν υποδύεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Τζίμι Χόφα ο ανεπανάληπτος Αλ Πατσίνο!

Η παραγωγή του «Irishman» ήταν πανάκριβη καθώς φημολογείται πως ξεπέρασε κατά πολύ τα 175 εκατ. δολάρια κάτι που αμέσως την ανακηρύσσει ως την πιο ακριβή ταινία που έχει κάνει ποτέ ο βραβευμένος σκηνοθέτης! Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα πήγαν στο καστ, αφού εκτός του Ντε Νίρο και του Αλ Πατσίνο έχει ονόματα όπως του Χάρβεϊ Καϊτέλ και του «ειδικού» σε τέτοιου είδους ταινίες, Τζο Πέσι!

 

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.