Κορονοϊός στην Ιταλία: 11 νεκροί, 357 επιβεβαιωμένα κρούσματα - Μολύνθηκε κοριτσάκι 4 ετών

featured image

Τα 357 έχουν φτάσει τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία, ενώ οι νεκροί είναι 11. Συνολικά, υπάρχουν ασθενείς σε εννέα περιφέρειες της χώρας.

Ο ιός μεταδόθηκε και σε ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών στη Λομβαρδία, αλλά η κατάσταση του δεν θεωρείται σοβαρή. Επίσης, άλλα τρία παιδιά στη Λομβαρδία μολύνθηκαν με τον κορονοϊό, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε από τη δημόσια τηλεόραση Rai να χρησιμοποιεί εφεξής πιο χαμηλούς τόνους στο θέμα του κορονοϊού για να μην καλλιεργηθεί υπερβολική ανησυχία στους πολίτες και παράλληλα να μην προκληθούν καταστροφικές συνέπειες στην ιδιωτική και δημόσια οικονομία της χώρας.

Σημειώνεται πως παρότι οι απολογισμοί μειώνονται στην Κίνα, επίκεντρο της επιδημίας, η επιδημία ιογενούς πνευμονίας εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα χίλια στη Νότια Κορέα και πολλαπλασιάζονται στις χώρες όπου έχουν καταγραφεί. Κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν χθες Τρίτη σε τέσσερις νέες χώρες: στην Αυστρία, στην Ελβετία, στην Κροατία και στην Αλγερία.


Ο COVID-19 πλήττει πλέον, πέρα από την Κίνα, περίπου 36 χώρες όπου έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40 ανθρώπους. Τα κρούσματα ανέρχονται σε περίπου 2.700.

Ο ιός, που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην κεντρική Κίνα, μοιάζει να έχει πλέον ξεπεράσει την κορύφωσή του στη χώρα αυτή: οι αρχές έκαναν λόγο σήμερα για 52 νέους θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες έναντι 71 την προηγουμένη, τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων τριών εβδομάδων και πλέον.

Πολιτικές εκδηλώσεις και αθλητικές διοργανώσεις ακυρώθηκαν, η οικονομική δραστηριότητα παρέμεινε σε νάρκη, οι χρηματιστηριακοί δείκτες συνέχισαν να πέφτουν: σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιδημία και οι συνέπειές της συνεχίζουν να προκαλούν έντονη ανησυχία, πουθενά περισσότερο από ότι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ).

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.