Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Χαμόγελα, γιγαντοοθόνες και selfie στο ΣτΕ

featured image

Ως πρόεδρος του ΣτΕ μπήκε το πρωί στο Ανώτατο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και αποχώρησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ως η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Είχε προηγηθεί η επίδοση από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της εθνικής αντιπροσωπείας με την οποία επελέγη για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Το Συμβούλιο της Επικράτειας, παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας λειτουργούσε κανονικά με το Β και Ε Τμήμα να συνεδριάζουν, το ένα  υπό την προεδρία του Αθανάσιου Ράντου ο οποίος και την διαδέχεται.

Το κλίμα στο ΣτΕ ήταν συγκινησιακά φορτισμένο ενώ ένας πολίτης ήταν αυτός που πρώτος ευχήθηκε στην κυρία Σακελλαροπούλου η οποία τον ευχαρίστησε εγκάρδια.


Οι  συνάδελφοι της κυρίας Σακελλαροπούλου αλλά και υπάλληλοι του Δικαστηρίου φωτογραφήθηκαν μαζί της, της έδωσαν  συγχαρητήρια και να της ευχήθηκαν για τα νέα καθήκοντα που θα αναλάβει μετά την ορκωμοσία της η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου.

Η ίδια συγκινημένη ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε επισημαίνοντας ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζεται και του χρέους που αναλαμβάνει.

Στο ισόγειο του ΣτΕ είχαν «στηθεί» δυο γιγαντοοθόνες απ όπου παρακολούθησαν την σύντομη τελετή που μετέδιδε η ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι αλλά και πολλοί υπάλληλοι του Δικαστηρίου.

Παρών ήταν ο επίτιμος πρόεδρος ΣτΕ Χρ. Γεραρης και ο επίτιμος αντιπρόεδρος Μιχάλης Βροντάκης ενώ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος ζήτησε από την νέα πρόεδρο να βγάλουν μια selfie.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε μια σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ενώ αμέσως μετά αποχαιρέτησε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους με τους οποίους φωτογραφήθηκε.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.