Υπουργείο Ναυτιλίας για Sea Diamond: Αναρμόδια η Δημόσια Αρχή Λιμένων

featured image

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διευκρινίζει, με σημερινή ανακοίνωσή του, ότι η Δημόσια Αρχή Λιμένων (ΔΑΛ), με βάση τον νόμο 4389/2016, δεν έχει αρμοδιότητα στους Οργανισμούς Λιμένων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο έχει παραμείνει στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου ή τελούν υπό τη διαχείριση Δημοτικών ή Κρατικών Λιμενικών Ταμείων.

Συνεπώς, η ΔΑΛ είναι αναρμόδια να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που βρίσκεται στη Σαντορίνη. Αρμόδιος φορέας είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.


Ακριβώς γι» αυτό, αλλά και για να προστατευθεί το ελληνικό Δημόσιο από πιθανές μεταγενέστερες απαιτήσεις εταιρειών που θα συμμετάσχουν, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με επιστολή του (16-1-2020) κάλεσε τη ΔΑΛ να ακυρώσει τον διαγωνισμό.

«Το ζήτημα του «Sea Diamond» απαιτεί σοβαρότητα και κυρίως απαιτεί σεβασμό στη νομιμότητα και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο της προσωπικής ατζέντας κανενός», τονίζει το υπουργείο και προσθέτει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα και προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να διασφαλιστούν τόσο η τήρηση της νομιμότητας όσο και το δημόσιο συμφέρον.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.