Κοτζιάς: Για τη διάσκεψη στο Παλέρμο είχα στείλει μήνυμα για βέτο, έτσι όφειλε να κινηθεί και τώρα η κυβέρνηση

featured image

Σαφές μήνυμα για βέτο της Ελλάδας είχε στείλει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με την πρόσκληση της χώρας στη διάσκεψη για τη Λιβύη που έγινε στο Παλέρμο τον Νοέμβριο του 2018.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην ΥΠΕΞ λέει πως είχε στείλει προκαταβολικά σαφές μήνυμα «χωρίς παρακάλια», σημειώνοντας προς την κυβέρνηση πως «έτσι όφειλαν να κινηθούν και τώρα».

Οταν Ιταλοί ετοίμαζαν διασκεψη Παλέρμο για Λιβύη τους έστειλα προκαταβολικά σαφές μήνυμα. Χωρίς παρακάλια: «καμία απόφαση δεν θα προχωρήσει αν δεν κληθεί η Ελλάδα. Αλλιώς το βέτο θα είναι στο τραπέζι Συμβουλιου ΥΠΕΞ ως προς θέματα διάσκεψης». Έτσι οφειλαν να κινηθούν και τώρα


— Nikos Kotzias (@NikosKotzias) January 15, 2020

Η ανάρτηση έγινε λόγω της απουσίας της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που συγκαλείται την Κυριακή. Η μη πρόσκληση έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για πισωγύρισμα στην εξωτερική πολιτική και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να τονίζει πως οι ρίζες της διάσκεψης χρονολογούνται από την εποχή που η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν κυβέρνηση.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.