Οι στόχοι της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ

featured image

Η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, η συμβολή στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης φυσικού αερίου, περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό του ΔΕΣΦΑ, όπως επεσήμαναν σε εκδήλωση οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τριών Ευρωπαίων Διαχειριστών που ελέγχουν την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας μέσω της Κοινοπραξίας Senfluga.

Ο Χρήστος Κοπελούζος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Damco Energy, η οποία απέκτησε πρόσφατα το 10% της Senfluga, ανέφερε πως διοίκηση και οι εργαζόμενοι, «θα συνεχίζουμε να πορευόμαστε προς την κατάκτηση φιλόδοξων στόχων και την παρουσίαση θετικών αποτελεσμάτων».

Συγκεκριμένα, ο Marco Alvera, διευθύνων σύμβουλος της Snam, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γιορτάζουμε την επέτειο της επιτυχημένης ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ με την πρόταση για το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης που θα κάνει την εταιρεία ισχυρότερη και θα ενισχύσει τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία και τον ευρωπαϊκό ενεργειακό μετασχηματισμό. Η Snam, μαζί με τους εγχώριους και διεθνείς συνεργάτες της, έχουν δεσμευθεί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, την ανάπτυξη της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό κόμβο φυσικού αερίου και την προώθηση ανανεώσιμων αερίων, όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο, έτσι ώστε η χώρα να αποκτήσει κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση ενός ασφαλούς και βιώσιμου ευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος, προς το συμφέρον των Ελλήνων και των Ευρωπαίων καταναλωτών».


Ο κ. Marcelino Oreja, διευθύνων σύμβουλος της Enagas, έδωσε έμφαση στη βιώσιμη στρατηγική και την αυξανόμενη προοπτική της χώρας ως κόμβος φυσικού αερίου. «Προτείναμε ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο απαντά στη μεγάλη αύξηση της ζήτησης που αναμένεται στην Ελλάδα κατά την επόμενη δεκαετία. Το πλάνο αυτό, όχι μόνο περιλαμβάνει την ενίσχυση του ελληνικού δικτύου αερίου, αλλά μετατρέπει τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε μια χώρα-κλειδί για την εγγύηση της ευρωπαϊκής προμήθειας αερίου».

O κ. Oreja πρόσθεσε πως «το πρόγραμμα ανάπτυξης αναγνωρίζει επίσης το σημαντικό ρόλο του φυσικού αερίου στον ενεργειακό μετασχηματισμό. Για το λόγο αυτό η Enagas δεσμεύεται στην προώθηση των ανανεώσιμων αερίων (βιομεθάνιο και υδρογόνο) στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, ως τμήμα ενός κυκλικού οικονομικού συστήματος συμβάλλοντας έτσι στην απολιγνιτοποίηση της αλυσίδας του φυσικού αερίου».

Ο κ. Pascal de Buck, διευθύνων σύμβουλος της Fluxys, δήλωσε: «Έχουμε ένα λαμπρό νέο χρόνο μπροστά μας και η Fluxys ως μέτοχος στο ΔΕΣΦΑ δεσμεύεται να συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της εταιρείας. Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε την ειδίκευσή μας στο LNG, στη μεταφορά και τη δημιουργία κόμβων φυσικού αερίου και να συνεργαστούμε με τους υπόλοιπους μετόχους, ώστε να φέρουμε τον ενεργειακό μετασχηματισμό ένα βήμα πιο μπροστά, ξεκλειδώνοντας έτσι τις προοπτικές της Ελλάδας ως ένας κεντρικός κόμβος φυσικού αερίου για την Νότιο-Ανατολική Ευρώπη».

Στην ίδια εκδήλωση η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρου Σδούκου δήλωσε πως: «Το 2020 θα είναι μια σημαντική χρονιά για το ΔΕΣΦΑ και την εξέλιξη του Φυσικού Αερίου στη χώρα μας. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια ανάδειξης του ΔΕΣΦΑ σε μια ενεργειακή εταιρεία-υπόδειγμα για την Ελλάδα και την ευρύτερη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.