Η Βουλή εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

featured image

Στην Ολομέλεια της Βουλής διεξάγεται αυτήν την ώρα η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μόνη υποψήφια, η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να λάβει -για πρώτη φορά- τις ψήφους βουλευτών τριών κομμάτων, ήτοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Θα καταψηφίσουν, δηλώνοντας «παρών» οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία προτάθηκε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία κατά την οποία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, σύμφωνα με το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει στις 13:30 το μεσημέρι που θα έχουν λήξει οι εργασίες στην Ολομέλεια, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας θα μεταβεί μαζί με το προεδρείο του Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας που βρίσκεται το γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου (καθώς μέχρι και σήμερα είναι τυπικά πρόεδρος του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου) προκειμένου να της ανακοινωθεί επισήμως το αποτέλεσμα της διεξαχθείσας ψηφοφορίας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.