Νίκος Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Ανταποκρινόμαστε σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

featured image

Για την Τουρκία και τις ενέργειες της μίλησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «ανταποκρινόμαστε σε ένα περιβάλλον προκλήσεων».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το , δήλωσε ότι έχει διαμηνύσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην ασχολείται μαζί μας», καθώς «δεν θα έρθει κάποια ζημιά από εμάς».

«Η σχέση μας είναι δεδομένη, είναι εγγύτατη, αδερφική σχέση και αυτή αναπτύσσουμε. Και από κοινού αναπτύσσουμε και την αντίδραση μας στο υφιστάμενο περιβάλλον ασφαλείας» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πέτσας: Θετική πρωτοβουλία η επιμονή των ΗΠΑ για την αποφυγή της τουρκικής προκλητικότητας


Λίγο νωρίτερα, ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν απάντησε ότι αποτελεί «Θετική πρωτοβουλία η επιμονή της αμερικανικής διπλωματίας για την αποφυγή προκλητικών ενεργειών. Δίνει τον τόνο για την αποφυγή προκλητικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφήνει θετικό αποτύπωμα».

Σχετικά με το τι προσδοκά η ελληνική πλευρά από τις επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απάντησε ότι η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν έχει «διευρυμένη ατζέντα, θέματα που έχουν να κάνουν με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την άκυρη συμφωνία Σάρατζ – Άγκυρας αλλά και θέματα ευρωπαϊκά».

Στη συνάντηση με τον Σαρλ Μισέλ θα εξεταστούν τα θέματα του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου. «Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι και η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι θα είναι «δύσκολη η διαπραγμάτευση ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.