Τρόπους αξιοποίησης του διαπρεπή επιστήμονα Κωνσταντίνου Δασκαλάκη αναζητούν στο Μαξίμου

featured image

Τρόπους αξιοποίησης ενός εκ των επιφανέστερων Ελλήνων επιστημόνων αναζητείται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο λόγος για τον 39χρονο Κωνσταντίνο (Κωστή) Δασκαλάκη, που διαπρέπει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό ως καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαβάσει και γνώριζε αρκετά γι΄αυτόν αλλά τον εκτίμησε ακόμη περισσότερο μετά και την συνάντηση που είχαν προ ημερών στο γραφείο του επί της Ηρώδου Αττικού, παρουσία και του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσου.


Μόλις αποχώρησε ο καλεσμένος, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους συνεργάτες του, να βρουν την κατάλληλη θέση προκειμένου να αξιοποιηθούν οι γνώσεις και η εμπειρία του διεθνούς φήμης επιστήμονα ώστε να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά.

Ακόμη δεν έχει βρεθεί, αλλά προφανώς θα είναι κάτι που αφορά τις νέες τεχνολογίες της οποίες άλλωστε παίζει στα δάχτυλα το μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του ΜΙΤ.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Δασκαλάκης ασχολείται ερευνητικά με την θεωρία υπολογισμού και τον τρόπο που συνδέεται με τη θεωρία παιγνίων, τα οικονομικά, τη στατιστική και τη μηχανική μάθηση.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.