Τι λέει ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας για την ανακάλυψη για τον καρκίνο

featured image

Για τη νέα τυχαία ανακάλυψη Βρετανών επιστημόνων που αφορά τον καρκίνο και τη θεραπεία του μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Ε. Φιλόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος αλλά παράλληλα και επιφυλακτικός κάνοντας λόγο για μία ανακάλυψη «υποσχόμενη». Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εξήγησε αρχικά πως κατά τη γνώμη του είναι «πολύ δικαιολογημένη η θέληση όλων να δουν τον καρκίνο να μην απειλεί τους ανθρώπους» εξηγώντας όμως πως «η κινητοποίηση του ανοσοποιητικού είναι αυτή τη στιγμή είναι πολύ της μόδας γιατί η έρευνα τρέχει με γοργότατους ρυθμούς».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Πρόεδρος Αντικαρκινικής Εταιρείας αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται όπως υπολογίζεται περίπου 800 κλινικές μελέτες που έχουν ως βάση την ενίσχυση του ανοσοποιητικού για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού είναι η ″αστυνομία″ που ελέγχει τι γίνεται στον οργανισμό. Τα κύτταρα του οργανισμού έχουν κι αυτά κάποιες ουσίες στην επιφάνεια τους, αυτά σαν διαβατήρια. Αυτά ελέγχει το ανοσοποιητικό και λέει εάν είναι υγιή ή όχι. Όταν όμως δει ένα ξένο κύτταρο το καταστρέφει. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν διαφορές σε σχέση με μοριακό επίπεδο με τα υπόλοιπα και αυτές οι διαφορές έγιναν στόχος ώστε τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού να μπορούν να τους επιτεθούν».


«Αυτό όμως που αποτέλεσε πρόοδο ήταν πως σε ορισμένα είδη καρκίνου κυρίως του αιμοποιητικού υπήρξαν μέθοδοι που εκπαίδευσαν τα λεμφοκύτταρα που σκοτώνουν τα ″κακά – ξένα″ κύτταρα, τα εκπαίδευσαν στο εργαστήριο και τα έδωσαν ξανά στους ασθενείς και κατάφεραν να έχουν καλές ανταποκρίσεις. Αυτές όμως οι θεραπείες έδειξαν και πολλά προβλήματα» τόνισε.

«Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, τα κύτταρά του είναι ξεχωριστά όπως συμβαίνει και με τα καρκινικά κύτταρα» εξήγησε και αναφερόμενος στις νέες ανακαλύψεις των Βρετανών σημείωσε: «Κατάφεραν να βρουν με μια τεχνητή μέθοδος στο εργαστήριο κάποιο χαρακτηριστικό μοριακό κύτταρο που είναι κοινό σε πολλούς καρκίνους. Κι έτσι μπορεί να ανταποκριθεί το εκπαιδευμένο T- λεμφοκύτταρο απέναντι στον καρκίνο, στο εργαστήριο όμως όχι ακόμη σε ανθρώπους. Όλες αυτοί οι πρόοδοι δίνουν στον κόσμο μία ευχάριστη αίσθηση πως η επιστήμη θα κάνει ό,τι μπορεί να κάνει. Το μεγαλύτερο όμως όπλο που έχουμε είναι η πρόληψη. Εάν δεν προσέξουμε θα έχουμε μη ευχάριστα αποτελέσματα στη ζωή μας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.