Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παρασημοφόρησε την τραγουδίστρια Μ.Ι.Α.

featured image

Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας είναι και επίσημα πλέον η τραγουδίστρια Μ.Ι.Α. η οποία παρασημοφορήθηκε από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η 44χρονη βρετανίδα ράπερ, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, εικαστική καλλιτέχνης και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Mathangi Arulpragasam, τιμήθηκε για «τις υπηρεσίες της στη μουσική». Στην τελετή στο παλάτι οικοδεσπότης ήταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, Δούκας του Κέιμπριτζ, ο οποίος εκπροσώπησε τη γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β «.

Ο κατάλογος των εκπροσώπων των τεχνών και των επιστημών που τιμώνται με παράσημα του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο από το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας. Με τις τιμητικές διακρίσεις επιβραβεύονται πολίτες για τις υπηρεσίες τους, για τις ερευνητικές τους δραστηριότητες και για τα καλλιτεχνικά και άλλα επιτεύγματα.


Η τραγουδίστρια της οποίας οι γονείς είναι από τη Σρι Λάνκα δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική τιμή προς το πρόσωπό της και πρόσθεσε ότι η μητέρα της κάποτε έραψε τα μετάλλια που απονέμονται από τη βασιλική οικογένεια.

«Σήμερα δέχομαι αυτό προς τιμήν της μητέρας μου που εργάστηκε για τον κατώτατο μισθό για να μας δώσει μια καλύτερη ζωή. Ως μετανάστρια πρώτης γενιάς της εργατικής τάξης, είναι σπουδαίο να αναγνωρίζεται η συμβολή μου», είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο βρετανικά ΜΜΕ.

«Η ελευθερία να λέω την αλήθεια μου και να το κάνω μέσω της μουσικής με βοήθησε να μιλήσω για εκείνους που δεν έχουν αυτά τα προνόμια. Θα συνεχίσω τον αγώνα για εκείνους που σιωπούν ή διώκονται από άλλους» υπογράμμισε η M.I.A..

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.