Δεκαπέντε μονάδες μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

featured image

Με 15,1 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής».

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 5,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 4%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει μεγάλη απήχηση στους κεντρώους (71%) και στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους (52%), ακόμη και στους αριστερούς (31%) ενώ το 65% των πολιτών αξιολογεί θετικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του και

Ο πρωθυπουργός είναι και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 66% στις θετικές γνώμες ενώ προηγείται με διαφορά 30 μονάδων (48% έναντι 18%)στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βελτιώνει κατά δύο μονάδες το προφίλ του καθώς οι αρνητικές γνώμες(από το 67% στο 65%) ενώ και η δημοφιλία του αυξήθηκε κατά 5 μονάδες, 41% από 36% μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.


Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδεικνύεται πρόσωπο ευρείας αποδοχής και στην κοινωνία, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπερισχύει o φόβος για το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης (61%).

Το κλίμα αισιοδοξίας και προσδοκιών διατηρείται, καθώς ένας στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και τρεις στους δέκα (31%) ότι η προσωπική τους κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης παραμένει σε θετικές τιμές (+9).

Τα μεγαλύτερα αγκάθια για την κυβέρνηση είναι η εγκληματικότητα (Από το 52% στο 45% μειώθηκαν οι θετικές γνώμες) η Παιδεία, (από το 49% στο 35%) και το Μεταναστευτικό ( από το 25% οι θετικές γνώμες έπεσαν στο μόλις 16%).

Περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής

 

 

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.