Οι κυβερνητικοί στόχοι για τον τουρισμό: Πού δίνεται έμφαση

featured image

Τους έξι κυβερνητικούς στόχους που έχει θέσει για το πρώτο εξάμηνου του 2020 παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή» ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν το πρόγραμμα της κυβερνητικής πολιτικής του πρώτου μισού του έτους.

Αναλυτικά όσα προβλέπει:


 Δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου με άμεση εφαρμογή σημαντικών θεσμικών μεταρρυθμίσεων για την αξιοποίηση, ενίσχυση και προβολή των ειδικών μορφών τουρισμού.  Νομοθετική πρωτοβουλία για την ίδρυση φορέα διαχείρισης προορισμού «Σαντορίνη». Ενίσχυση θαλάσσιου τουρισμού με έμφαση στην απλοποίηση της χωροθέτησης και αδειοδότησης των τουριστικών λιμένων.  Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου με σκοπό τη συνολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της τουριστικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, με πρωτοποριακές μεταρρυθμιστικές δράσεις. Εκπόνηση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης (2021-2030) για την αναβάθμιση και περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος. Δημιουργία νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με στόχο την τουριστική ανάπτυξη αλλά και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Όπως συζητήθηκε στο Μαξίμου, η εκτίμηση για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά το 2020 είναι συγκρατημένα αισιόδοξη. Θετική είναι ήδη πάντως, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου η εικόνα από Ρωσία, Ισραήλ, Γαλλία, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.